Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Peter Kažimír prišiel na rokovanie vlády prvýkrát ako guvernér NBS
Zdielať na

Peter Kažimír prišiel na rokovanie vlády prvýkrát ako guvernér NBS

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ministri sa na Úrade vlády zaoberajú celým radom súhrnných správ o tom, čo sa im v rezortoch podarilo. Na rokovaní sa prvýkrát v novej role ukázal aj Peter Kažimír. Nesedel už na mieste ministra financií, ale guvernéra Národnej Banky Slovenska.

Vláda dnes rokovala netradične v utorok namiesto stredy. Rokovací deň bude plný hodnotiacich správ a materiálov, ktoré dôležitosťou nedosahujú úroveň bežných rokovacích dní, je to teda také trochu "ľahšie" rokovanie. Vláda bude mať na stole napríklad hodnotiacu správu o kriminalite z dielne ministerky vnútra Sakovej, v ktorej sa okrem iného píše, že za minulý rok klesol na Slovensku počet vrážd a menej je aj vlámaní a daňových podvodov.

Naopak rastie počet subvenčných podvodov a lúpeží. Hodnotí sa aj štátna pomoc v hodnote približne 450 miliónov eur pridelená za minulý rok. Najväčší balík dostalo ministerstvo hospodárstva na rozvoj regiónov. Rokovanie nebude príliš dlhé, keďže premiér Pellegrini odchádza na niekoľko dňovú pracovnú návštevu do Moskvy.

Peter Kažimír odišiel z vlády do Národnej banky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy