Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prezidentka Zuzana Čaputová fotila oficiálny portrét
Zdielať na

Prezidentka Zuzana Čaputová fotila oficiálny portrét

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Presne 15. júna sa na prezidentskom poste vymení Andrej Kiska so Zuzanou Čaputovou. Vo štvrtok 9.mája absolvovala budúca prezidentka oficiálne fotenie portrétu, ktorý si môžu úradné budovy zavesiť na stenu. Štáb TV JOJ bol pri tom.

Portrét Zuzany Čaputovej fotí Pavel Neubauer, ktorý doteraz fotografoval všetky hlavy štátu. Zuzana Čaputová je už v poradí piata. Pavel Neubauer je fotograf Tlačovej agenuúry Slovenskej republiky a aj celý akt prebiehal práve v priestoroch agentúry.Pozrite si fotografie redaktorky TV JOJ Barbory Jánošovej, ktorá pri akte bola:

Čaputová prišla oblečená v čiernobielej kombinácii, maskérka sa jej venovala približne 35 minút a prezidentka mala so sebou aj svoje fialové šaty, ktoré mala oblečené počas volebnej noci po druhom kole prezidentských volieb. Fotografovi v nich taktiež zapózovala. Fotograf neskôr vyberie pár snímok, ktoré budúcej hlave štátu pošle na schválenie. 

Po fotení poskytla rozhovor, v ktorom zopakovala, že zostáva bývať v Pezinku, odkiaľ sú v rannej špičke kolóny. "Nemyslím si, že spôsobím väčšie zápchy. Budem tak ako bežní občania čakať v zápche, aby som sa dostala do práce." Ministerstvo vnútra to vraj z taktických dôvodov odmietlo komentovať. 

"Už som 37 rokov v bezpečnostnej praxi a ja neverím, že bude pani Čaputová čakať hodinu a nevyužije to právo, keď bude mať napríklad prijatie veľvyslanca. Preto má ÚOÚČ a nie nejakú SBS," vyjadril sa bezpečnostný analytik Juraj Zábojník. Novou informáciou je aj to, že už v týchto dňoch pracujú ľudia z jej tímu v prezidentskom palácii, kde bez nároku na honorár pripravujú inauguráciu aj prvé zahraničné cesty.

Súvisiace články