Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Robert Fico sa vyjadril ku Kiskovej novej strane, zverejnil video
Zdielať na

Robert Fico sa vyjadril ku Kiskovej novej strane, zverejnil video

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska ukončil dohady o svojej budúcnosti na slovenskej politickej scéne. Zakladá novú politickú stranu. Na detaily si však budeme musieť počkať do polovice júna. Na novinku reagoval už aj predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Andrej Kiska v stredu ráno celému Slovensku oficiálne potvrdil dohady o tom, že po ukončení prezidentského mandátu chce vstúpiť do politiky s novou stranou. Obratom na to reagoval videom predseda strany Smer-SD Robert Fico, ktorý jeho rozhodnutie vraj víta a osobne sa z toho aj teší. "Napravo od stredu totiž prichádza nový kohút a na tom malom pravicovom smetisku sa budú musieť viacerí pomestiť," povedal na úvod. 

​"Pán prezident Kiska je jeden z najlenivejších politikov, akých som kedy za 25 rokov politickej kariéry videl. On nechce nič iné, iba sa dostať k moci, aby pod koberec pozametal všetky jeho daňové, pozemkové a ktovie ešte aké podvody, ktoré vyjdú na povrch. Takže pán Kiska, good luck!" dodal Fico. 

Pozrite si celé video: 

Súčasný prezident zverejnil video, v ktorom avizoval vznik novej politickej strany. "Slovensko chce zmenu. Tieto voľby sme vyhrali. Teraz musíme vyhrať parlamentné voľby. Preto založím politickú stranu," hovorí prezident Andrej Kiska o založení nového politického subjektu na Slovensku.

​Viac o ňom prezradí len potom, keď mu skončí mandát hlavy štátu. Na sociálnej sieti však zverejnil krátke video, v ktorom povedal, že základným heslom a možno aj názvom strany bude: Je nás viac.

​ "Chcem spojiť slušných a ochotných ľudí a zmeniť našu krajinu k lepšiemu. Prezident musí byť nadstranícky a preto všetky ďalšie informácie predstavím až po skončení môjho mandátu 17. júna. Pridajte sa. Je nás viac," hovorí Andrej Kiska vo videu. Na stránke jenasviac.sk má Andrej Kiska dokonca digitálne odpočítavanie času do konca prezidentského mandátu, označené ako "Nekončím o:"

Na oznámenie vzniku novej strany zareagoval aj predseda SNS a parlamentu Andrej Danko:

"Každý má právo na svoje šťastie. On sa rozhodol ísť tou cestou, ja mu vždy hovorím, že sa mu čudujem, pretože si myslím, že ide naozaj do ťažkého boja, ako každý, kto je predsedom politickej strany, je to iné ako byť v prezidentskom paláci. Ja nie som ani politológ, ani človek, ktorý by to mal pozitívne alebo negatívne hodnotiť, beriem to ako fakt, rozhodol sa, má svoju víziu, predstavu. Ja len vždy hovorím každému šéfovi politickej strany, že dôležité je, aby mal transparentné financovanie, vnútorné demokratické mechanizmy, preto som menil zákon o politických stranách, aby v názve nemal svoje meno."

Pozrite sa na to, ako by mohlo vyzerať nové zloženie parlamentu po najbližších voľbách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy