Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Prokurátor Vanek, ktorý si písal so Zsuzsovou, pre TV JOJ: Odchod bude najsprávnejšie rozhodnutie
Zdielať na

Prokurátor Vanek, ktorý si písal so Zsuzsovou, pre TV JOJ: Odchod bude najsprávnejšie rozhodnutie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prokurátor René Vanek, ktorý komunikoval s Alenou Zsuzsovou, obvinenou z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, končí na prokuratúre. Pre televíziu JOJ uviedol, že odchod z funkcie prokurátora je najsprávnejšie rozhodnutie.

O odchode Vaneka z prokuratúry informoval portál teraz.sk. Hovorkyňa generálnej prokuratúry uviedla, že: "René Vanek bol na jeho vlastnú žiadosť uvoľnený z funkcie 14. marca, pretože k tomuto dňu sa vzdal funkcie prokurátora." 

Vanek pre TV JOJ uviedol: "Cítil som, že odchod z funkcie prokurátora bude najsprávnejšie rozhodnutie. Nik ma k tomu netlačil. Po udalostiach, ktoré sa stali, chcem pracovať v súkromnej sfére. Úplne mimo môjho doterajšieho profesionálneho zamerania." 

Rodinné zázemie Vanek po prevalení, že si virtuálne dopisoval so ženou, ktorou v skutočnosti mala byť Alena Zsuzsová, ustál. Po škandalóznom prevalení Vanekovho dopisovania si s údajnou objednávateľkou vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, sa musel porúčať z funckie povereného prvého námestníka generálneho prokurátora a mal byť preradený a pracovať ako rádový prokurátor netrestného odboru Generálnej prokuratúry SR.

Po Vanekovom vysvetlení kontaktu s Alenou Zsuzsovou ho generálny prokurátor Jaromír Čižnár chcel nechať naďalej pôsobiť na generálnej prokuratúre. Vanekovi sa ale zhoršil zdravotný stav a do minulého týždňa bol na dlhšej PN-ke. 

​Pôsobí v súkromnej sfére

Teraz už pôsobí v súkromnej sfére a o novom povolaní zatiaľ verejne hovoriť nechce. So Zsuzsovou si dopisoval cez Facebook, vystupovala pod prezývkou Ali Ajuška. Vanek tvrdí, že sa nikdy osobne nestretli. Ku kontaktu so Zsuzsovou sa nepriznal ani mesiace po vražde novinára a jeho snúbenice, ani potom, čo zistil, že jednou zo zadržaných osôb pre vraždu Kuciaka je práve Zsuzsová. Žena, s ktorou mal virtuálny kontakt. 

Vanek po priznaní sa ku kontaktu so Zsuzsovou verejne vyhlásil, že to vníma ako profesné zlyhanie a v reakcii pre TV JOJ vyzval všetkých, ktorí so Zsuzsovou mali vzťah, aby ho netajili a priznali sa. Myslel tým najmä mužov z radov politikov, prokurátorov, policajtov, ale aj sudcov či županov. 

S Kočnerovi dôverne známou Zsuzsovou si okrem Vaneka dopisovali a posielali aj dôverné fotografie niektorí vysokopostavení politici ako Martin Glváč, Boris Kollár, ale aj terajší bratislavský župan Juraj Droba. ​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy