Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
FOTO: Smer dementoval informácie o hospitalizácii Roberta Fica, toto je dôkaz
Zdielať na

FOTO: Smer dementoval informácie o hospitalizácii Roberta Fica, toto je dôkaz

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Strana Smer-SD dementovala informáciu o hospitalizácii expremiéra Roberta Fica. Televízia JOJ od rána preverovala informáciu o hospitalizácii Roberta Fica v nemocnici.

TV JOJ

"Radi by sme oficiálne dementovali zverejnené informácie o hospitalizácií predsedu strany SMER – sociálna demokracia Roberta Fica. A zároveň uviedli, že pán predseda sa aj v týchto chvíľach nachádza na centrále strany SMER – SD," uviedol hovorca strany Ján Mažgút. Hovorca pre televíziu JOJ uviedol, že Robert Fico je v centrále, má virózu a je bez hlasu. Mažgút odmieta špekulácie. 

Televízia JOJ od rána preverovala informácie o tom, že Fico navštívil nemocnicu alebo bol hospitalizovaný. Podľa informácie TV JOJ práve možné zdravotné problémy mali byť dôvodom zrušenej koaličnej rady. 

Televízia JOJ informáciu overovala aj v Národnom ústave srdcovocievnych chorôb, oficiálne stanovisko znie: "Ústav nie je oprávnený poskytovať informácie o zdravotnom stave svojich pacientov." Stanovisko poskytla hovorkyňa NÚSCH Soňa Valášiková. Podľa našich informácií v NÚSCH hospitalizovaný nebol. Informácie o prípadnom lekárskom ošetrení Fica zatiaľ nikto nekomentoval. 

​O Ficovej hospitalizácii informoval aj portál teraz.sk, ktorý sa odvoláva na ďalšie svoje zdroje. 

Robert Fico strávil istý čas v nemocnici aj v novembri 2018. Pre problémy so srdcom vyhľadal zdravotnú starostlivosť. Redaktorka Novín Lucia Stráňavová sa Roberta Fica opýtala na prvej tlačovke po návšteve nemocnice. ""Keby ste sa úprimne zaujímali o môj zdravotný stav, tak vám odpoviem, ale vy to robíte len kvôli bulváru," reagoval Fico.

Následne zaslalo tlačové oddelenie strany Smer-SD správu, v ktorej informácie o jeho zdravotnom stave dementovalo. "Predseda strany SMER – sociálna demokracia Robert Fico považuje za úplnú hlúposť, že bol v nemocnici na Kramároch pre problémy so srdcom. Robert Fico v poslednom období prekonal virózu, ktorú si priniesol po návrate zo zahraničnej pracovnej cesty,"uvádza sa v stanovisku. 

Robert Fico, ešte ako premiér, absolvoval 22. apríla 2016 kardiochirurgický zákrok v Národnom ústave srdcovocievnych chorôb. Zákrok urobil prednosta kliniky Michal Hulman. Zdôraznil, že zákrok prebehol štandardne. Premiérovi vtedy lekári robili podľa neoficiálnych informácií bypass, pri ktorom sa pomocou spojky obídu zúžené cievy. V prípade premiéra išlo pravdepodobne o odstránenie zúženia ciev na viacerých miestach. Pri zavedení bypassov premostia slabo priechodné cievy cievami z inej časti tela, obvykle z nohy alebo hrudníka.

​Pozrite sa, ako sa Robert Fico správal počas voľby ústavných sudcov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy