Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Smere nevedia, kto nahradí Kažimíra. Fico je za Imreczeho
Zdielať na

V Smere nevedia, kto nahradí Kažimíra. Fico je za Imreczeho

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Kto bude novým šéfom štátnej kasy? Na túto otázku vraj nevedia ešte jednoznačne odpovedať ani v strane Smer. Peter Kažimír by mal pritom skončiť vo funkcii ministra do konca mesiaca. V hre je vraj stále meno bývalého prezidenta Finančnej správy Františka Imreczeho, ktorý je favoritom Roberta Fica. Nie všetci ale s týmto návrhom súhlasia.

Napriek tomu, že Peter Kažimír bude ministrom len osem dní, meno jeho náhradníka stále nepoznáme. Jednotný názor na jeho meno vraj nie je ani v samotnom Smere. "Jednoznačne to je nedoriešené a pán Pellegrini sa k tomu, ako premiér vôbec nevyjadruje, dokonca na výbore, kde som sa pýtal na zabezpečenie tejto funkcie ministra povedal, že mňa, ako opozičného politika do toho vôbec nič," hovorí poslanec Jozef Rajtár. 

Od spomínaného výboru už prešlo niekoľko týždňov. Napriek tomu meno náhradníka za Petra Kažimíra stále nie je jasnejšie. Robert Fico by tam vraj rád videl Františka Imreczeho, ktorý odišiel z finančnej správy po prevalení informácií, že nám z OLAF-u môže hroziť pokuta až 300 miliónov za zle preclený čínsky tovar. 

Druhá časť Smeru by tam oveľa radšej videla Ladislava Kamenického, aktuálne predsedu finančného výboru. "Ja viem o týchto nomináciách, myslím si, že sa tam hovorilo aj o pánovi poslancovi Kamenickom, kompetentný orgán k tomu nezasadal. Ja vychádzam s jedným aj s druhým," povedal minister hospodárstva Peter Žiga. 

"Ja nemám právo rozhodovať, tak sa nebudem ani vyjadrovať," povedal zase minister práce Ján Richter. "Ako ja budem sa starať Robertovi Ficovi do jeho nominácií. Tak jak sa on nestará mne, nebudem sa ja jemu," uviedol predseda strany SNS Andrej Danko. "Pokiaľ nebudeme na predsedníctve strany rozhodovať o nástupcovi, tak sa k žiadnemu menu vyjadrovať nebudem," informoval premiér Pellegrini. 

Či bolo toto rokovanie vlády pre Petra Kažimíra posledné, to stále nie je zjavné. Isté ale je, že buď on, alebo už nový minister financií by mal vybrať nového šéfa finančnej správy. "O náhradníkovi sa bohužiaľ hovorí ako o pánovi Makóovi, ktorý je šéfom kriminálneho úradu finančnej správy," dodáva Rajtár. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy