Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
NAŽIVO: Tlačová konferencia Roberta Fica
Zdielať na

NAŽIVO: Tlačová konferencia Roberta Fica

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V deň, kedy sa budú v parlamente voliť ústavní sudcovia, zvolal Robert Fico tlačovú konferenciu. To, že tlačová konferencia bude, potvrdil poslanec za Smer Miroslav Číž. Vysielať ju budeme NAŽIVO.

Robert Fico je jeden z kandidátov na post ústavného sudcu. Jeho kandidatúra je veľmi diskutovaná téma. Potom ako boli všetci kandidáti verejne vypočutí, Robert Fico dodatočne posielal výboru potvrdenia o praxi. Dĺžka jeho praxe bola sporom medzi koalíciou a opozíciou. Ústavnoprávny výbor nakoniec 7. februára rozhodol, že Robert Fico splnil všetky zákonné podmienky. 

O tom, že aj Fico bude súčasťou 39 kandidátov na post ústavných sudcov rozhodla Irén Sárközy (Most-Híd). Sárközy argumentovala tým, že hlasuje iba za to, čo má pred sebou. O svojom názore sa údajne radila aj s bývalým členom ústavnoprávneho výboru Petrom Kresákom (Most-Híd). Kresák sa sám uchádza o post ústavného sudcu.

Fico absolvoval verejné vypočutie pred výborom ešte 23. januára tohto roka. Po ňom poslal výboru na trikrát doklady, ktoré majú preukazovať jeho 15-ročnú právnickú prax. Podľa opozičných poslancov Fico nemá dostatočnú prax na to, aby sa mohol uchádzať o post na Ústavnom súde SR. Rokovanie o nových ústavných sudcoch odštartuje v pléne parlamentu dnes po pravidelnej Hodine otázok po 15. hodine. Pôvodne bolo uchádzačov 40, svoju kandidatúru však stiahla šéfka policajnej akadémie Lucia Kurilovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy