Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Glváč sa chce k dopisovaniu s Alenou Zs. vyjadriť až po tom, ako mu to dovolia príslušné orgány
Zdielať na

Glváč sa chce k dopisovaniu s Alenou Zs. vyjadriť až po tom, ako mu to dovolia príslušné orgány

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Či bola niekedy Alena Zs. naživo v parlamente budú vyšetrovatelia vedieť už čoskoro. Aj na základe informácií TV JOJ si vyžiadali z parlamentu údaje o návštevách. Reportéri TV JOJ ďalej zisťujú, kedy sa Martin Glváč vyjadrí k svojej obhajobe v prípade komunikácie s Alenou Zs.

​Úrad špeciálnej prokuratúry nepotvrdil, že by v tomto prípade spolupracoval s Martinom Glváčom. K takýmto informáciám sa nevyjadrila ani SIS či Vojenské obranné spravodajstvo. Podľa informácií TV JOJ ale bude zasadať Výbor pre kontrolu SIS. "Verím tomu, čo je podložené dôkazmi. Zatiaľ som žiadne dôkazy svedčiace v prospech Glváča nevidel," povedal poslanec za OĽaNO Gábor Grendel.

Premiér Pellegrini ale v pondelok popoludní potvrdil Glváčovu verziu o tom, že o komunikácii s Alenou Zs. príslušné orgány informoval. Dodal, že Glváč chce v najbližších dňoch získať povolenie od príslušných orgánov, aby sa mohol verejne a detailne vyjadriť ku komunikácii s Alenou Zs. Premiér pripomenul, že Glváča požiadali, „keďže ide o otvorený spis, prebiehajúce vyšetrovanie, aby sa k tejto veci nevyjadroval“.

Predseda parlamentného kontrolného výboru pre činnosť Vojenského spravodajstva Eduard Heger z OĽaNO zvoláva mimoriadne zasadnutie výboru a chce sa pýtať riaditeľa vojenského spravodajstva, či niečo vie o komunikácii podpredsedu parlamentu Martina Glváča a obvinenej Aleny Zs. Ako ďalej povedal pre médiá, celá vec je taká závažná, že sa týka bezpečnosti Slovenska. Chce preto zistiť, či Glváčove tvrdenia, že kontakt s Alenou Zs. nahlásil kompetentným orgánom sú pravdivé "alebo to bola len zástierka". "Týka sa to vrcholového politika," dodal Heger s tým, že Glváč by sa do vysvetlenia veci nemal zúčastňovať na zasadnutí výboru pre činnosti vojenského spravodajstva, keďže ten sa oboznamuje s dôvernými až tajnými dokumentami.

Samotný Glváč trvá na tom, že sa k prípadu vyjadrí až po tom, čo mu príslušné orgány na to dajú súhlas. Premiér Pellegrini ale uviedol, že sa mu nepáči ako sa s informáciami zo spisu narába. "Vyťahovať jedného a ostatných dať do úzadia, to zas ja nemôžem tolerovať. Nemôžem vyjadriť spokojnosť, že zo spisu v tomto štáte vychádzajú informácie von, že sa tu vražda pomaly vyšetruje verejne na ulici a nie tam, kde sa má," povedal premiér Pellegrini. 

Z opozície sa ozývajú hlasy o tom, že by mal Glváč odstúpiť. Vyzval ho na to líder OĽaNO Igor Matovič. 

V prípade, že by sa potvrdilo, že Glváč s tajnými službami spolupracoval, máme tu podľa poslancov oveľa väčší problém. "Bude to vážny problém pre SIS ak sa Alene Zs. venovali a nezabránili vražde," povedal poslanec za SaS Ľubomír Galko. 

Vyšetrovateľ si už vyžiadal informácie o návštevách v parlamente. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy