Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pellegrini v parlamente: Nedovolím, aby vláda urobila krok, ktorý by nás zaviazal k paktu OSN
Zdielať na

Pellegrini v parlamente: Nedovolím, aby vláda urobila krok, ktorý by nás zaviazal k paktu OSN

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Peter Pellegrini predstúpil pred poslancov Národnej rady po pol ôsmej večer, aby ich oboznámil s postojom vlády voči Globálnemu paktu OSN. Premiér vyhlásil, že chce, aby poslanci pred tým ako začnú o pakte diskutovať, poznali postoj vlády.

"Postoj vlády Slovenskej republiky je, že slovenská vláda má výhrady k textu marrakéšského protokolu a nemieni sa dať zaviazať takýmto dokumentom, pretože Slovenská republika je suverénnou krajinou, ktorá si má právo sama rozhodovať migračnú politiku," uviedol Pellegrini s tým, že nelegálnu migráciu považuje za škodlivú.

Podľa jeho slov si Slovenská republika bude vždy sama rozhodovať o tom, ktoré opatrenia v oblasti migrácie prijme, koho do krajiny pustí, z akej krajiny má pochádzať, aké má mať vzdelanie, kde bude bývať a ako sa má správať na území Slovenskej republiky. "Vláda pod mojim vedením neotočí zo svojej zahranično-politickej orientácie. Vyhradzujeme si právo prijímať v oblasti migrácie vlastné rozhodnutia. V tomto duchu bude aj oficiálne stanovisko vlády Slovenskej republiky," dodal Pellegrini. 

Pellegrini v závere uviedol, že nedovolí, aby slovenská vláda urobila krok k tomu, aby Globálny pakt OSN podporila. "Nedovolím, aby zo strany prišiel akýkoľvek akt, ktorý by nás zaviazal k tomu, aby sme sa pripojili k tomuto protokolu. Neurobíme žiadnu aktivitu, ktorá by mohla byť vnímaná ako prejav súhlasu," uzavrel premiér. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy