Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Druhý pokus o odvolanie Andreja Danka sa bude konať, opozícia vyzbierala dosť podpisov
Zdielať na

Druhý pokus o odvolanie Andreja Danka sa bude konať, opozícia vyzbierala dosť podpisov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Mimoriadna schôdza, cieľom ktorej bude odvolávanie predsedu parlamentu Andreja Danka, sa bude konať v stredu ráno o 9.00 hodine. Opozícia po druhýkrát vyzbierala dostatok podpisov na to, aby mimoriadnu schôdzu zvolala.

Opozícia  vyzbierala dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu s jediným bodom – vysloviť nedôveru predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi. Predseda parlamentu Danko čelí medializovaným podozreniam o tom, že jeho rigorózna práca je plagiátom. "Vykrádať cudzie texty je neprípustné. To čo on urobil pred 18 rokmi ako študent Andrej Danko je jedna vec, ale to čo robil ako predseda parlamentu, keď sa to prevalilo je vec druhá," povedala podpredsedníčka národnej rady za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová. 

Vo štvrtok večer Danko vystúpil pred médiá a povedal, že jeho strana otvorenie schôdze podporí a bude to žiadať aj od koaličných partnerov. Strana Most-Híd neskôr uviedla, že za program schôdze zahlasuje. "Chcem verejne vyhlásiť, že SNS podporí otvorenie schôdze, ktorú avizuje opozícia ako návrh na moje odvolávanie. Požiadam o to aj svojich koaličných partnerov. Chcem, aby bola prejavená moja dôvera alebo nedôvera ako predsedu parlamentu aj ako koaličného partnera," uviedol vo štvrtok Danko s tým, že bez dôvery v koalícii sa nedá vládnuť. 

Opozícia sa už Danka raz pokúsila odvolať, koalícia ale nepodporila program schôdze, ktorá sa teda ani nekonala. Teraz Danko chce, aby schôdza bola, a opätovne mu vyjadrili dôveru. Vníma, že dôvera je naštrbená aj v koalícii, bez nej sa ale podľa neho pracovať nedá. SaS vníma Dankove slová ako vyhrážanie sa koaličnému partnerovi Mostu-Híd, ktorý vyzval predsedu NR SR, aby prijal osobné rozhodnutie.

Pozrite si vyhlásenie Andreja Danka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy