Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Robert Fico na polceste z Bonaparte
Zdielať na

Robert Fico na polceste z Bonaparte

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Rozsudok pre Bašternáka má dosah aj na naše politické špičky. Úplne konkrétne - na Roberta Fica. V bytovom komplexe Bonaparte si práve od Bašternáka prenajíma luxusný byt. A hoci viackrát prisľúbil, že sa odsťahuje, novou adresou sa stále nepochválil. Bašternák by pritom mohol o byt v budúcnosti prísť.

"Chcem sa nasťahovať niekde, kde dožijem. Takéto rozhodnutie vyžaduje istý čas. Áno, priznávam, že už aj mňa vyrušujú informácie a podozrenia, ktoré sa týkajú majiteľa tohto bytu. Aj preto som nedávno vyhlásil, že si chcem riešiť svoju bytovú otázku výstavbou rodinného domu," tieto slová zazneli z úst Roberta Fica pred dvoma rokmi. Ani po odchode z funkcie sa expremiér napoleonského luxusu nevzdal. 

Podľa návrhu prokurátora ale Bašternákovi celkom reálne hrozilo, že príde o majetok, ktorý prepadne v prospech štátu. V tomto prípade platí, problém Bašternáka rovná sa problém Roberta Fica, teda jeho podnájomníka. Je na mieste otázka, či by Robert Fico nemal urýchliť hľadanie bývania. "Ja si myslím, že teraz sa už tomu nevyhne, pretože teraz už keď padol na prvom stupni rozsudok, tak už nemôže argumentovať prezumpciou neviny," uviedla Zuzana Petková z Nadácie Zastavme korupciu. 

"V prípade, ak Robert Fico neoznámi jednoznačný termín, dokedy vypadne z tohto bytu, v tom prípade 17. novembra symbolicky z Námestia SNP pôjdeme pred komplex Bonaparte opäť Robertovi pripomenúť jeho verejný sľub, že sa odtiaľ odsťahuje, keď bude Bašternák obvinený. To bolo pred 19 mesiacmi, dnes je odsúdený. Robert Fico, nebuďte zbabelec a buď povedzte, že je to váš byt, ktorý ste vyplatili keš z úplatkov, priznajte sa, alebo sa odtiaľ odsťahujte a nerobte hanbu," povedal predseda OĽaNO Igor Matovič. 

Saskári Roberta Fica nevyzývajú len na odchod z bytu, ale dokonca z politiky spolu s Robertom Kaliňákom. "Je to v prvom rade Robert Fico, ktorý sa usalažil v Bašternákovom luxusnom byte, akoby bol jeho. Bašternákovo priznanie je ďalšou obrovskou dierou do dôveryhodnosti Smeru-SD. Čudujeme sa Mostu-Híd, čo ešte v tejto vládnej zostave robí," píše sa v stanovisku SaS. 

Sulíkovec Jozef Rajtár sa ocitol na Generálnej prokuratúre, kde práve kvôli Bonaparte dopĺňal trestné oznámenie. "Je tu ukázané, ako boli všetky byty podivným spôsobom prevádzané v krátkom časovom slede za sebou cez spriaznené firmy," hovorí Rajtár. 

Bytovka s podmájomníkom Robertom Ficom tak môže reálna skončiť ako s Five Stars Residence. "Ten istý módus operandy, aby sa raz tie byty mohli predať s premrštenou cenou, potom zase predať za nejaké to jedno euro. A takto sa to opakuje, až kým sa na jednom byte nevyberie neoprávnená DPH niekoľkokrát," dodáva Rajtár. Robert Fico sa zatiaľ k ničomu nevyjadril, svojim fanúšikom nepripravil povestný videoblog na sociálnej sieti. 

Súvisiace články