Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rozhnevaný Pellegrini o obedoch zadarmo: Každý je alibista
Zdielať na

Rozhnevaný Pellegrini o obedoch zadarmo: Každý je alibista

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Peter Pellegrini sa poriadne rozhneval pred tlačovou konferenciou predsedníctva Smeru-SD. Vytočila ho téma obedov zadarmo a nedostatku kuchárov. Jeho diskusiu s Petrom Kažimírom a Jurajom Blanárom zaznamenali mikrofóny.

Peter Pellegrini si pred tlačovou konferenciou nedal pozor a pri malej dišpute s ministrom financií Petrom Kažimírom a podpredsedom Jurajom Blanárom sa posťažoval, že každý sa vyhovára na tabuľky. "Nikto im nezakazuje im dať... nikto. Všetci sa vyhovárajú len na tabuľky a ja by som im najradšej povedal, že tak dajte kuchárke tisíc z rozpočtu obce alebo mesta. Veď máte peniaze," povedal Kažimírovi a Blanárovi premiér Peter Pellegrini. "Každý je alibista, ako je tabuľka," dodal rozhorčený Pellegrini. 

Strana vo štvrtok popoludní zasadala a hovorila o nových sociálnych opatreniach na roky 2019-2020 a o komunálnych voľbách. Jedným z opatrení majú byť aj obedy pre školákov zdarma. Združenie miest a obcí Slovenska vyzval na rokovanie o tomto opatrení, ktoré by malo platiť od začiatku budúceho roka. Upozornil, že mestá a obce sú vo vynikajúcej finančnej kondícii. "Kde bude krízová situácia, tam to budeme riešiť," povedal šéf Smeru. Od decembra budúceho roka by sa mal podľa neho zdvojnásobiť vianočný príspevok pre penzistov. Smer tiež zvažuje zdvojnásobenie počtu "áčkových" poukazov na kúpele. Za dôležité sociálne opatrenie Fico označil aj zavedenie stropu na vek odchodu do dôchodku.

"Predpokladám, že veľká časť z týchto návrhov bude definitívne schválená 8. decembra na našom pravidelnom sneme strany, keď vyhlásime program Smeru v sociálnej oblasti na roky 2019 a 2020," dodal Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy