Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Opoziční lídri zvolávajú mimoriadnu schôdzu. Chcú odvolať Danka
Zdielať na

Opoziční lídri zvolávajú mimoriadnu schôdzu. Chcú odvolať Danka

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ešte takmer neutíchla posledná parlamentná schôdza, ktorá pre ústavných sudcov rozhádala aj samotnú opozíciu a opoziční lídri už zvolávajú ďalšiu - mimoriadnu schôdzu. Pokúsia sa na nej odvolať z funkcie predsedu Národnej rady - Andreja Danka.

Opozícia zbiera podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej sa pokúsi odvolať Andreja Danka z funkcie. Potrebuje na to 76 hlasov, ktoré zatiaľ nemá. Napriek tomu chce aspoň rozprúdiť diskusiu na dve témy - tou prvou je nezverejnená rigorózna práca Andreja Danka, o ktorej sú stále mimoriadne veľké pochybnosti. Andrej Danko ju zatiaľ sám dobrovoľne nezverejnil. 

A tou druhou otvorenou otázkou sú zahranično politické vzťahy a prezentácia Andreja Danka. Vieme, že aktuálne pre denník Nový čas sa vyjadril dokonca aj v zmysle, že aj jeho vzormi sú aj pán Kaczyński aj Orbán, teda osoby, ktoré nie sú práve vzorom zahranično politickej orientácii Slovenska. Rovnako jeho vzťah k Ruskej federácii, kde vieme, že sa stretával s ľuďmi zo sankčného zoznamu. Napríklad aj s Vyacheslavom Volodinom, šéfom ruskej štátnej dumy, ktorý je na sankčnom zozname EÚ a nemôže sa dostať na jej územie. 

Andrej Danko pravdepodobne bude musieť zvolať túto schôdzu, jej konanie sa ale zrejme neodohrá, pretože na to je nutné schváliť program mimoriadnej schôdze, a to sa zrejme ľuďom z opozície nepodarí. Napriek tomu tu tá diskusia bude a rovno po sviatkoch.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy