Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Andrej Kiska jazdil vo Valaškovciach v tanku, zastrieľal si aj z guľometu
Zdielať na

Andrej Kiska jazdil vo Valaškovciach v tanku, zastrieľal si aj z guľometu

Google News Button Sledovať správy

VALAŠKOVCE / Oblek a kravatu vymenil za pohodlnejší odev – prezident Andrej Kiska navštívil krajný východ Slovenska a zažil to, čo ešte nikdy v živote. Vo vojenskom výcvikovom priestore Valaškovce totiž ako vrchný veliteľ ozbrojených síl jazdil v tanku a strieľal aj z proti lietadlového guľometu.

​Prezident Andrej Kiska si vyskúšal strieľať z protilietadlového guľometu aj riadiť tank. "Prvýkrát v živote som sedel v tanku a dokonca som ho mohol aj chvíľku riadiť a nemajú to ľahké tí tankisti," povedal prezident. 

Do vojenského výcvikového priestoru Valaškovce priletel aj minister obrany. Prezidentovi predstavil spolu s vojakmi spôsobilosti tankovej roty 21. zmiešaného mechanizovaného práporu. Tiež vyzdvihol dôležitosť tohto práporu pri obrane Slovenskej republiky. "Som rád, že naša armáda si uvedomuje naše povinnosti a zodpovednosť v rámci NATO. Všetci pracujeme na tom, aby sme z armády urobili spoľahlivého a bezpečného spojenca v rámci Severoatlantickej aliancie. Súčasťou toho je aj transparentná modernizácia techniky," uviedol Kiska. 

Vojenský obvod Valaškovce poskytuje jedinečné podmienky na streľbu z ručných, tankových a vrtuľníkových zbraňových systémov aj výcvik bojových vozidiel pechoty. Strieľanie si vyskúšal aj prezident. "Som veľmi rád, že máme takých ľudí, ktorí sú obetaví a rozumejú svojmu remeslu a dokážu aj takého amatéra, ako som ja, naučiť napríklad strieľať z guľometu," dodal prezident. 

Prezident Andrej Kiska dnes navštívil aj Sninu a Kamenicu nad Cirochou. S predstaviteľmi samospráva a j s miestnymi diskutoval o situácii v regióne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy