Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lajčák si za svojím stojí. Prezidentom byť nechce
Zdielať na

Lajčák si za svojím stojí. Prezidentom byť nechce

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Zdá sa, že najsilnejšia vládna strana Smer-SD stále hľadá prezidentského kandidáta. Napriek dlhodobému verejnému i neverejnému prehováraniu Miroslava Lajčáka, že by bol tým najlepším kandidátom, sa ním veru nestane. Rozhovor s Robertom Ficom na túto tému má už po návrate z New Yorku Miroslav Lajčák za sebou.

Robert Fico začiatkom septembra uviedol, že má predstavu o tom, koho by strana Smer-SD mala nominovať ako kandidáta na prezidenta. Miroslav Lajčák to ale zrejme nebude. "Moje stanovisko je konzistentné," uviedol Miroslav Lajčák pri otázke, či definitívne odmietol prezidentskú kandidatúru. 

Vyzerá to tak, že strana Smer- SD stále nemá prezidentského kandidáta napriek tomu, že mnohí dúfali, že Miroslav Lajčák sa ešte nechá presvedčiť. "Ako povedal prezident Kiska, iba idiot nemení názory, ak sa menia okolnosti, ale okolnosti sa nezmenili, takže nemením svoj názor," dodal Lajčák s tým, že má pred funkciou prezidenta obrovský rešpekt. "Je to najvyššia ústavná funkcia na Slovensku ale ja sa necítim dobre vo vnútornej politike, cítim sa dobre v zahraničnej politike," povedal minister zahraničných vecí. 

Ako uviedol, jeho plány do budúcna sa zameriavajú skôr na zahraničie. "Moja najväčšia ambícia je zvládnuť predsedníctvo Slovenska v OBSE, ktoré bude celý budúci kalendárny rok," povedal. V hre sú tak stále mená ako Peter Kažimír, Peter Pellegrini či Richard Raši. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články