Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Slovenská vláda navštívila ďalší okres. Pomoc poskytnú vo výške milióna eur
Zdielať na

Slovenská vláda navštívila ďalší okres. Pomoc poskytnú vo výške milióna eur

Google News Button Sledovať správy

SVIDNÍK / Vláda aj v utorok zasadala mimo Bratislavy. Ministri na čele s premiérom sa stretli v ďalšom zo zoznamu menej rozvinutých okresov. Aj tam vláda plánuje poskytnúť jeden milión eur vo forme regionálneho príspevku.

Svidník je jeden z okresov, ktorý trápi nedostatok investícii, vysoká nezamestnanosť a slabé dopravné napojenie na väčšie mestá. Je to mesto, kde ľudia nemôžu využívať ani vlaky zadarmo, pretože železnicu nemajú. Ľuďom najviac prekáža nedostatok pracovných miest a to, že sa kraj pod Duklou mladými ľuďmi vyľudňuje. 

Minister práce Ján Richter pri príchode do Svidníka tvrdil, že pravda je niekde uprostred. Podľa neho sú voľné pozície aj na miestnom úrade práce, ktoré nevedia obsadiť kvalifikovanou pracovnou silou. Vládny kabinet začal rokovanie krátko po 10.00 hodine. V rámci miliónového regionálneho príspevku má až 150 tisíc smerovať na rekonštrukciu miestnych komunikácii v meste. Ďalších 120 tisíc by malo ísť na vybudovanie nadjazd v Giraltovciach. 

Akčný plán okresu Svidník má za úlohu do roku 2020 vytvoriť viac ako 1400 nových pracovných miest. K 31. júlu 2018 ich bolo vytvorených viac ako 600. Niektorí ľudia, ktorí ministrov vítali majú ale pochybnosti. Podľa ich slov vytvorené pracovné miesta nevidno. Minister sa ale vyjadril, že čísla sú reálne a v druhej fáze sa chcú zaoberať aj ich udržateľnosťou. 

Rokovanie bez papierov

"Po prvýkrát to bola už aj vláda digitálna. Každý minister mal namiesto papierov k dispozícii digitálne zariadenie. Aj takto sa snažíme prispievať k šetreniu životného prostredia," napísal na svojej facebookovej stránke premiér Pellegrini. 

Pozrite si reportáž, ako vyzeralo rokovanie českej a slovenskej vlády v Košiciach: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy