Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Kažimír delí miliardový koláč. Každý minister chce pre svoj rezort čo najviac
Zdielať na

Kažimír delí miliardový koláč. Každý minister chce pre svoj rezort čo najviac

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vyššie platy, opravy budov, sociálne opatrenia či investície do nových projektov. To je len malá časť z toho, na čo ministri potrebujú viac peňazí. Práve v tomto období je totiž čas pýtať si a bojovať - minister financií totiž finišuje s prípravami štátneho rozpočtu. Zdá sa, že niektorí budú spokojní viac, iní zas menej.

Koniec leta a začiatok jesene sa nesie v znamení delenia miliardového koláča, teda štátneho rozpočtu. Hoci to na verejnosti tak nevyzerá, zdá sa, že slovné súboje idú pomalým tempom do finále. "Môžem len potvrdiť, že sme vo fáze záverečných rokovaní ohľadom štátneho rozpočtu na budúci rok. Predpokladám, že pred koaličnú radu predstúpim a následne pred vládu koncom tohto mesiaca," uviedol minister financií Peter Kažimír.

Už klasicky sa pri delení peňazí narazí na kameň úrazu - ministri chcú viac ako im šéf štátnej kasy môže ponúknuť. Podľa ministerky vnútra Denisy Sakovej je Kažimír pri delení peňazí veľmi tvrdý a neoblomný.  Zásada je zrejme tento rok i tá, že ministri neprezradia, koľko je rozdiel medzi ich predstavou a tým, čo im šéf štátne kasy ponúka. "To sa nedá povedať o koľko chcem navýšenie. Ja žiadam, aby keď máme presne vyčíslené, čo chceme robiť v roku 2019, aby sme na to mali financie," uviedla ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

Ministri ale bojujú o to, aby pre svoj rezort vybojovali čo najviac. Na rokovania majú čas ešte do konca mesiaca, aby mohol Kažimír rozpočet predložiť.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy