Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rozlúčka vlády SR: Posledný deň ministrov nepripravil o dobrú náladu
Zdielať na

Rozlúčka vlády SR: Posledný deň ministrov nepripravil o dobrú náladu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vládny kabinet Eduarda Hegera definitívne dorokoval. Ak by ste si mysleli, že uvidíte smutné tváre, boli by ste na omyle. Niektorým sa dokonca uľavilo. Ministri svorne tvrdia, že za sebou zanechali kus dobrej roboty. Poďte sa s nami pozrieť ako posledné rokovanie Hegerovej vlády vyzeralo.

Spoločnou fotkou sa to začalo a spoločnou fotkou sa to aj končí. Ani posledný deň v úrade ministrov o dobrú náladu ale nepripravil. "Takže by som konečne porušila svoje pravidlo," odpovedala Natália Milanová (OĽaNO), odchádzajúca ministerka kultúry SR. "Doma sa veľmi tešia, aj deti aj manžel," vyjadrila sa Veronika Remišová (Za ľudí), odchádzajúca ministerka investícií a regionálneho rozvoja SR. "Mám viaceré pocity, na jednej strane úľava," poznamenal Eduard Heger (Demokrati), odchádzajúci predseda vlády SR. "Túto kravatu si dávam keď mám dobrú náladu, lebo to sú diví káčeri," priblížil Rastislav Káčer, odchádzajúci minister zahraničných vecí SR.

Posledné rokovanie vlády so sebou prinieslo aj jeden kuriózny moment. Na rokovanie sa takmer nedostal štátny tajomník. Nespoznali ho. "Ja som povedal, že som z MZV, ale oni ma poslali potom sem, odtiaľto mi povedali, že som si kartičku ani nemal brať. V každom prípade mám kartičku a môže sa ísť hore rozlúčiť," ozrejmil Andrej Stančík (Demokrati) odchádzajúci štátny tajomník MZV SR.

A rozlúčka to bola veľká. Niektorí so sebou priniesli darčeky, rozdávali sa aj kytice. Ministrov na stole čakal jedenásť bodový program. V úvode rokovania netradične zaznela hymna. Rokovanie vlády sa skončilo expresne rýchlo. Dôvod bol jednoduchý. "Bola to samozrejme aj bilancia. Každý povedal to svoje," povedal Roman Mikulec, odchádzajúci minister vnútra SR. Je to politická realita, na jednej strane človek je smutný, že to končí skôr, na druhej strane odchádzam taký pokojný," poznamenal Jaroslav Naď (Demokrati), odchádzajúci minister obrany SR. "Rozlúčili sme sa, nepovedali sme si zbohom a dovidenia," priblížil Jaroslav Kmeť, štátny tajomník ministerstva dopravy SR. 

Labutia pieseň vlády so sebou priniesla aj veľké odhalenie. Rastislav Káčer dal úmyselne demisiu, aby vláda padla. "Áno, a preto som to urobil," dodal Káčer. Hegerova vláda sa končí, úradnícka nastupuje, posledný nech zhasne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy