Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pred súd sa postavia traja muži. Prepadli poštárku
Zdielať na

Pred súd sa postavia traja muži. Prepadli poštárku

KOŠICE / Poštovú doručovateľku prepadli na ulici v obci Valaliky traja maskovaní muži. Takýto šok zažila začiatkom roka. Mladíci vo veku 20 a 21 rokov sa na lúpež pripravili. Za svoje skutky sa budú čoskoro zodpovedať pred súdom.

Prokuratúra v týchto dňoch ukončila vyšetrovanie prípadu a obžalobu doručila na súd. Mladíkov už čoskoro čaká súdny proces. "Okresný prokurátor Košice okolie podal obžalobu na troch obvinených vo veku 20 až 21 rokov za zločin lúpeže v spolupáchateľstve," uviedol Milan Filičko, hovorca krajskej prokuratúry Košice. 

​Trojica mužov si na poštárku trúfla za bieleho dňa. Dvaja 20 roční Košičania a ich o rok starší komplic si najskôr prenajali dodávku z autobazára, na ktorej vymenili evidenčné čísla za čísla, ktoré predtým odcudzil jeden z obvinených. Následne si vytipovali poštovú doručovateľku a v úzkej uličke ju napadli. "Zastavila dodávka, vyskočil najprv jeden maskovaný, zhodil ma, stiahol mi čapicu, zhodil ma na bicykel, potom automaticky vyšiel druhý," opísala udalosti napadnutá poštárka. "Jeden z nich poškodenej žene stiahol na oči čiapku, ktorú mala na hlave, a snažil sa ju chytiť zozadu, aby sa nemohla brániť. Pri zápase žena spadla na zem, dala si z tváre dole čiapku, čo útočníkov vystrašilo a upustili od ďalšieho útoku," dodala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Muži sa zľakli i prichádzajúceho auta a z miesta činu ušli. Za dedinou opäť vymenili na aute evidenčné čísla. "Stále som si opakovala číslo auta, stále, potom som si ho zapísala," povedala poštárka.

Poštárka našťastie neutrpela žiadne zranenia a lupiči odišli naprázdno. Policajti konali expresne rýchlo a už o chvíľu troch mladíkov zadržali. Trojicu následne obvinili, no sudca ich do väzby nevzal a prepustil ich na slobodu. "V prípade uznania viny im hrozia tresty na tri až osem rokov," povedal Milan Filičko, hovorca krajskej prokuratúry Košice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy