Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poštárku zachránilo pred kamiónom pár sekúnd. Plne naložený kolos zdemoloval múr
Zdielať na

Poštárku zachránilo pred kamiónom pár sekúnd. Plne naložený kolos zdemoloval múr

BANSKÁ BYSTRICA / Poštárka, ktorá v stredu ráno roznášala poštu, sa iba tesne vyhla veľkej havárii, a to na vjazde do Banskej Bystrice z Donovál. Cez chodník, po ktorom krátko pred nehodou kráčala, preletel kamión a zdemoloval betónový múr.

Kamión na vjazde do Banskej Bystrice nabúral do betónového múru. Tridsaťšesťročný srbský kamionista mal náves plne naložený elektrospotrebičmi. Keď sa naňho v zákrute z protismeru vyrútila dodávka, na zasneženej ceste už nebolo veľa priestoru na manéver.

Kamión vyletel na chodník a zdemoloval hrubý betónový múrik. Kabína na kusoch betónu zostala zaseknutá. Krátko pred nehodou pritom po tomto chodníku kráčala poštárka, ktorá roznášala poštu. "Bola som za rohom, mala som šťastie," uviedla. 

Päťdesiattriročný vodič dodávky, ktorý prešiel do protismeru a do kamióna nabúral, sa pri nehode zranil. Záchranári ho odviezli do nemocnice s otrasom mozgu. Podľa polície vodič dodávky nezvládol jazdu po zasneženej šmykľavej ceste.

Predbežné škody nielen na poškodených vozidlách, ale aj na múre rodinného domu, ktorý majiteľ postavil zhruba pred rokom, dosiahli 28 000 eur. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy