Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Matečná prišla na mimoriadny výbor vysvetliť problémy v agrorezorte. Nič sa napokon nekonalo
Zdielať na

Matečná prišla na mimoriadny výbor vysvetliť problémy v agrorezorte. Nič sa napokon nekonalo

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ministerka Gabriela Matečná mala v utorok na Mimoriadnom výbore pre pôdohospodárstvo a životné prostredie čeliť otázkam poslancov v súvislosti s problémami v agrorezorte. Na schôdzu sa aj dostavila, narozdiel od poslancov. Výbor tak nebol uznášaniaschopný. V parlamente bola aj reportérka TV JOJ Iveta Krupová.

Na to, aby bol Výbor národnej rady pre pôdohospodárstvo a životné prostredie uznášaniaschopný, musí byť prítomných minimálne sedem poslancov z 12.  keďže koaliční kolegovia sa rozhodli neprísť, podpredseda výboru dal ministerke možnosť vystúpiť neverejne, aby mohla zodpovedať dobrovoľne otázky prítomných poslancov. 

"Ak máte záujem zodpovedať otázky, čiže nemôžem vás nútiť do ničoho je to len a len na vás, či ostanete a presunieme sa do vedľajšej miestnosti a môžeme sa baviť v tejto téme ďalej" navrhol predseda výboru, Peter Pčolinský. 

Ministerka však túto možnosť odmietla. "Sú to naozaj ako iste viete témy, ktoré sú závažné a nebolo by dobré, aby sme to diskutovali sami, takže ak budete uznášaniaschopný kedykoľvek sme schopní prísť," povedala. Zasadnutie parlamentného výboru sa  tak napokon nekonalo. 

Neprišli poslanci Smeru, SNS a Mostu. Za to po boku ministerky prišla generálna riaditeľka Slovenského pozemkového fondu Adriana Šklibová, generálny riaditeľ Poľnohospodárskej platobnej agentury Juraj Kožuch, či riaditeľ sekcie legislatívy Puškáč.

Na výbore mali odznieť viaceré témy. Ministerka mala vysvetľovať systémové pochybenia v agrorezorte, na ktoré upozornil generálny prokurátor, ako aj dvojmiliónovú IT zákazku.

Pozrite si archívnu reportáž o vyjadrení generálneho prokurátora k podvodom v agrorezorte ako aj k ministerke Matečnej: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy