Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Deň konania komunálnych volieb je známy
Zdielať na

Deň konania komunálnych volieb je známy

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda Národnej rady Andrej Danko v piatok podpísal rozhodnutie o vyhlásení volieb do orgánov samosprávy obcí a určil deň ich konania. Lídri politických strán už v januári začali pripravovať dohody o spolupráci.

Komunálne voľby sa budú konať v sobotu 10. novembra 2018. Okrem toho podpísal Danko aj lehoty na určenie volebných obvodov pre voľby poslancov obecných zastupiteľstiev a počet poslancov do 17. augusta. Lehota na utvorenie volebných okrskov a určenie volebných miestností je do 11. septembra, rovnako ako lehota na utvorenie miestnych volebných komisií. 

Alojz Hlina (KDH) sa už pred niekoľkými týždňami posťažoval, že dvojblok OĽaNO a SaS ho ako rovnocenného partnera akosi nechce. "Viete, keď niečo varíte, nie vždy to vyzerá pekne, tak načo tým zaťažovať verejnosť."  Igor Matovič mu odkázal, že predtým ako vypustia do médií krakena, je lepšie si radšej sadnúť. Akokoľvek to Hlinu mrzí, zrejme nebude vypočutý. Už o niekoľko dní by na stole mala byť dohoda medzi OĽaNO a SaS o spolupráci v dvojbloku. "A potom sa budeme snažiť, aby sa ďalšie demokratické strany pridali," dodáva Ľubomír Galko (SaS). 

Najsilnejší post, o ktorý v komunálnych voľbách ide, je pozícia bratislavského primátora. Známe sú aj mená nominantov. Do diskusie o komunálnych voľbách sa zapojili aj organizátori iniciatívy Za slušné Slovensko. Tí zverejnili mená, ktoré vo voľbách podporujú. Nominanti politických strán ale podľa nich nie sú dôveryhodnými adeptmi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy