Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia dementuje informáciu, že proti farmárom má pripravené delá
Zdielať na

Polícia dementuje informáciu, že proti farmárom má pripravené delá

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Niektoré médiá a subjekty rozširujú fotografiu, podľa ktorej sa na Tyršovom nábreží v Bratislave pri protestujúcich farmároch nachádza vodné delo.

"Je to klamstvo, ktoré si neboli schopné overiť priamo na mieste. Nie je tam žiadne vodné delo. Ide o štábne vozidlo, ktoré priviezlo skupinu policajtov na miesto a vo vnútri poskytuje policajtom priestor na uskladnenie fľašiek s pitnou vodou. Polícia nikdy nebude zakročovať proti slušným občanom," informuje na sociálnej sieti polícia. 

"Na základe medializovaných dezinformácií o nasadení vodného dela na Tyršovom nábreží v súvislosti s protestom poľnohospodárov oznamujeme, že predmetná informácia je zavádzajúca. Nejedná sa o vodné delo, ale o štábne vozidlo Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Všetky sily a prostriedky sú nasadené výlučne v súlade so zákonom o Policajnom zbore," informuje hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Miháliková.

Nespokojní farmári so situáciou v slovenskom agrosektore odštartovali v pondelok ráno protestnú jazdu traktormi z Michaloviec do Bratislavy. Do hlavného mesta prišli v utorok večer. V stredu sa stretli s prezidentom Kiskom a trvajú aj na diskusii s premiérom Pellegrinim. O 16:00 ich prijme ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná. 

​Takto jazdia farmári po Moste SNP: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy