Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kotleba riskuje, že Slovensko nebude mať pronárodného prezidenta, uviedla Národná koalícia
Zdielať na

Kotleba riskuje, že Slovensko nebude mať pronárodného prezidenta, uviedla Národná koalícia

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Národná koalícia apeluje na národne orientovaných prezidentských kandidátov, aby sa zachovali racionálne a podporili Štefana Harabina, teda osobu, ktorá má nielen právnické vedomie, ale dokáže byť razantný a politicky nezávislý.

Národná koalícia vyzýva, aby sa v nadchádzajúcich prezidentských voľbách zjednotili všetci národne orientovaní politici. Strana žiada známe osobnosti a politické tváre, ktoré prezentujú národný tábor, aby v záujme úspechu najvhodnejšieho národného kandidáta, a to exministra spravodlivosti a sudcu najvyššieho súdu Štefana Harabina, prestali trieštiť národné sily. "Najmä predseda Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba svojou kandidatúrou ukázal, že je politicky nevyspelý a pred záujmami Slovenska myslí na svoju popularitu. Lenže veľkú časť voličov, ktorých získala ĽSNS v minulých parlamentných voľbách, tvorili ľudia, ktorí boli nespokojní so stranami SMER-SD a SNS. Protestné hlasy však stratí v prezidentských voľbách, keďže ponuka národných kandidátov je veľká,“ povedal prvý podpredseda Nárokandnej koalície Peter Sokol.

O prezidentské kreslo chce zabojovať okrem exministra spravodlivosti a sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina napríklad politický analytik Eduard Chmelár či líder mimovládnej organizácie Slovenské hnutie obrody Róbert Švec. Čaká sa ešte na kandidátov od strán SMER-SD, SNS a KDH. "Najideálnejším národne orientovaným prezidentským kandidátom, ktorý má nielen šancu sa dostať do druhého kola, ale dokonca aj víťaziť, je objektívne Štefan Harabin. Kotleba však veľmi riskuje, že vďaka jeho egu do prezidentského paláca sa nakoniec opäť dostane človek, ktorý podporuje okrem iného ilegálnu migráciu, poslúcha iba rozkazy z Bruselu a USA, a navyše podporuje nezmyslené protiruské sankcie, ktoré jednoznačne poškodzujú ekonomiku Slovenska aj Európskej únie,“ zdôraznil Peter Sokol.

Národná koalícia uznáva, že každý, kto spĺňa zákonom dané podmienky, má právo kandidovať za prezidenta. Zároveň však apeluje na národne orientovaných prezidentských kandidátov, aby sa zachovali racionálne a podporili Štefana Harabina, teda osobu, ktorá má nielen právnické vedomie, ale dokáže byť razantný a politicky nezávislý. "Harabin bol dlhé roky zo strany politických oponentov i médií škandalizovaný, pričom reálne sa vždy usiloval o nezávislosť justície. Nikdy nepodľahol žiadnemu nátlaku, či už zo strany politikov, alebo oligarchov. Za jeho profesionálny prístup si ho váži väčšina kolegov – právnici, advokáti i sudcovia. Občania si ho zas ctia, lebo sa dokázal vzpriečiť štátnej aj politickej moci a obdivuhodne si udržal odstup a nezávislosť,“ uzavrel podpredseda Národnej koalícieMarek Para.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy