Jasno
13°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Marián Kočner vyhral súd nad Pavlom Ruskom
Zdielať na

Marián Kočner vyhral súd nad Pavlom Ruskom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Pavol Rusko a spoločnosť Markíza Slovakia majú vyplatiť spoločnosti Správa a inkaso zmeniek podnikateľa Mariána Kočnera "spolu a nerozdielne" sumu 8 298 479 eur.

Kým minule pre nahlásenú bombu na súde pojednávanie v súvislosti so zmenkami, ktoré mal Pavol Rusko podpísať na firmu Mariána Kočnera, zrušili, vo štvrtok sa s časovým sklzom napokon uskutočnilo. A po záverečných rečiach vyniesla sudkyňa aj rozsudok, v ktorom Pavla Ruska a Televíziu Markíza zaviazala hodnotu zmenky vyplatiť.

"Sú povinní spoločne a nerozdielne zaplatiť žalobcovi zmenkovú sumu 8 298 479,72 eur spolu s 6-percentným ročným úrokom zo sumy 8 298 479,72 eur od 12.06.2015 do zaplatenia, a to všetko do 3 dní odo dňa právoplatnosti rozsudku," povedala sudkyňa.

Pavol Rusko ako žalovaný pred súdom potvrdil, že podpis na zmenke je jeho. Právny zástupca druhého žalovaného, teda televízie Markíza, ale spochybňuje, že zmenka bola podpísaná v roku 2000, ako to Kočner a Rusko tvrdia. Má za to, že to bolo neskôr. Súd však konštatoval, že žalobca preukázal, že je riadny majiteľ zmenky a že pravosť podpisu bola preukázaná výsluchom žalovaného v prvom rade, teda Pavla Ruska.

"Na tejto skutkovej podstate sudkyňa povedala, že podstatné je, že Pavol Rusko potvrdil, že ten podpis bol realizovaný v roku 2000 a že to je jeho podpis, rovnako aj Marián Kočner potvrdil, že tie zmenky v roku 2000 získal," uviedol právny zástupca televízie Markíza Tomáš Kamenec. 

Návrhy na podrobné skúmanie veku atramentu, alebo odlišnosť Ruskovho podpisu s dôrazom na časový odstup im neboli akceptované. Marián Kočner dnešné rozhodnutie komentovať nechcel.

"Ja nebudem komentovať rozhodnutia Okresného súdu Bratislava V, samozrejme budeme čakať na doručenie rozsudku, ten ešte nemáme," hovorí Kočner. Je ale vysoko pravdepodobné, že minimálne jeden zo žalovaných podá voči rozhodnutiu odvolanie.

"Rozsudok nie je právoplatný, procesné strany majú možnosť podať opravný prostriedok v 15-dňovej lehote po doručení písomného vyhotovenia rozhodnutia," informuje hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak.

Na tomto súde sú ešte dve pojednávania ohľadom zmeniek. Najbližšie konanie bude už budúci týždeň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy