Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajný prezident Gašpar svoj odchod oľutoval. Nový týždeň by mal priniesť nového ministra vnútra
Zdielať na

Policajný prezident Gašpar svoj odchod oľutoval. Nový týždeň by mal priniesť nového ministra vnútra

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Dosluhujúci policajný prezident spätne ľutuje, že sa s premiérom Petrom Pellegrinim dohodol na svojom odchode. Prekvapujúco tvrdí, že ak by sa ešte raz mohol rozhodnúť, počkal by kým ho neodvolajú. Jedno zo skloňovaných mien ako možných kandidátov na ministra vnútra - Viktor Stromček medzitým naznačil, že o post nemá záujem.

"S najväčšou pravdepodobnosťou odídem z policajného zboru. Mám už na stole aj formulár o uvoľnení zo služobného pomeru," uviedol ešte slúžiaci policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý sa svojej dlhoročnej funkcie vzdal až po dohode s Petrom Pellegrinim. Pre TV JOJ ale priznal, že svoje rozhodnutie odísť už oľutoval. Médiá podľa neho teraz útočia na jeho podriadených. "Žiadosť som si dal na druhý deň, dnes to hodnotím ako zlý krok. Keby som vedel, čo sa bude diať v najbližších hodinách a budú sa spomínať slová ako čistky, tak budem bojovať," dodal Gašpar. 

Tibor Gašpar tvrdí, že ho trojtýždňový exminister Drucker o odchod nikdy nepožiadal. Odmieta aj obvinenia farmárov z východu, ktorí upozornili na to, že polícia ich podnety ignorovala. "Sú tam aj spory obchodné, občianske a tie sú mimo policajného zboru. Netvrdím, že aj polícia nemohla pochybiť, ale odmietam zjednodušenie, že polícia nekonala," dodal Gašpar. 

Kým koaličný Most-Híd odchod Tibora Gašpara víta, Andrej Danko to komentovať nechcel. Tvrdí, že chyba je inde: "Tu niekto niekoho zabije, 15 rokov ho súdia a on ujde. Pôsobíme ako rozvojový štát. To je problém Slovenska."

Nový týždeň by mal priniesť nového ministra vnútra

Po víkende by malo byť známe meno nového ministra vnútra. Jeden z horúcich kandidátov ale naznačil, že o túto funkciu nemá záujem. "V roku 2018 chcem byť uvoľnený zo štátnej sféry a rád by som v tejto pozícii zotrval," uviedol generálny manažér Smeru-SD Viktor Stromček. "Oni sú tak personálne vyprázdnení, že nie sú schopní nájsť niekoho normálneho na ten post," reagoval predseda Hnutia OĽaNO Igor Matovič.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy