Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poslanec Mazurek musí zaplatiť 5 000 eur, inak pôjde do väzenia
Zdielať na

Poslanec Mazurek musí zaplatiť 5 000 eur, inak pôjde do väzenia

Google News Button Sledovať správy

BANSKÁ BYSTRICA / Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici je opäť rušno. Časť ulice uzavrela polícia a stoja tam podporovatelia, no aj odporcovia kotlebovcov. Súd pokračuje v procese s poslancom Milanom Mazurekom.

Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici po mesačnej prestávke pokračovalo pojednávanie s Milanom Mazurekom. Ten čelí obžalobe prokurátora za šírenie nenávistných výrokov na adresu Rómov. Toho sa dopustil v roku 2016 vo vysielaní žilinského rádia. Pojednávanie sprevádzajú zvýšené bezpečnostné opatrenia. Ulicu monitorujú policajti, ktorí dohliadajú na bezpečnosť. 

V blízkosti súdu sa ráno stretli skupiny Mazurekových podporovateľov a aj jeho odporcovia. Banskobystričania z platformy Nie v našom meste čítajú pred súdom úryvky z Denníka Anny Frankovej.

Po niekoľko hodín trvajúcich záverečných rečiach, v ktorých obhajoba bránila vystúpenie Milana Mazureka v žilinskom rádiu, vyniesol sudca rozsudok.

"Súd poslanca uznal vinným a udelil mu peňažný trest vo výške 5 000 eur," povedala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. "Hanebne sa to zapíše do histórie slovenskej justície," povedal po rozsudku Mazurek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy