Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Robert Fico: Gratulujem Robertovi Ficovi ku zvoleniu
Zdielať na

Robert Fico: Gratulujem Robertovi Ficovi ku zvoleniu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Robert Fico sa v utorok po prvýkrát od zasadnutia do poslaneckého kresla postavil pred novinárov. Svoju reč chcel začať vtipne, a čo je vtipnejšie ako to, že sa jeho takmer identický menovec stal predsedom parlamentu. Kde? V Taliansku. To jednoducho nevymyslíš.

"Nemal som možnosť, ale chcel by som zablahoželať Robertovi Ficovi k zvoleniu za predsedu talianskeho parlamentu. Je to naozaj veľmi zvláštna situácia a možno to veľmi správne povedal predseda parlamentu, že sme človeka s talianskym menom urobili premiérom a mňa poslali do Talianska," povedal Fico s úsmevom, kým mu tvár zvážnela a začal o vážnych veciach.

"Opäť tu máme vládu z tých istých troch strán, ktoré boli legitímne zvolené v najbližších voľbách. Posledné udalosti ukázali, že mediálna sloboda nejde ruka v ruke so zodpovednosťou. Odmietam, ak tu niekto tancuje na hrobe dvoch mladých ľudí," uviedol predseda Smeru-SD Robert Fico, ktorý využil príležitosť a vyjadril sa aj k zahraničnopolitickej situácii v súvislosti s vyhosťovaním ruských diplomatov. "Chcem požiadať všetkých, vrátane pána prezidenta, aby sme zachovali zdravý vzťah k Ruskej federácii, ktorá je našim strategickým partnerom," vyjadril sa Fico zahraničnopolitickej situácii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy