Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ľubomír Galko o vyslovení dôvery vláde: Netušia, že politicky zomreli
Zdielať na

Ľubomír Galko o vyslovení dôvery vláde: Netušia, že politicky zomreli

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V pondelok schválili poslanci Národnej rady Programové vyhlásenie vlády a vyjadrili tým dôveru novej vláde Petra Pellegriniho. Ten za prejavenú dôveru poďakoval a uviedol, že urobí všetko preto, aby Slovensko dôstojne doviedol k ďalším parlamentným voľbám. Opozícia ale nadšená nie je. Mnohí z opozičných poslancov vyjadrili svoju nespokojnosť takmer hneď po hlasovaní.

"Oni nevedia, netušia, že dnes politicky zomreli. Lebo toto nie je koniec, toto je začiatok," uviedol vo svojej reakcii Ľubomír Galko, podľa ktorého majú demonštrácie ľudí na uliciach veľký zmysel.

Lucia Ďuriš Nicholsonová počas rokovania vystúpila so svojimi pripomienkami a vyzývala aj nezaradených poslancov k tomu, aby prehodnotili svoje hlasovanie. Bola medzi prvými, ktorá na svojej sociálnej sieti reagovala na výsledok hlasovania. 

Reagovala aj poslankyňa Jana Cigániková, ktorá s iróniou uviedla, že je podľa nej krásne mať toľkých presvedčených poslancov. 

Martin Poliačik venoval prvé slová po hlasovaní nezaradenému poslancovi Marčekovi, s ktorým viacerí poslanci počas jeho reči prišli do konfliktu. Marček uviedol, že za programové vyhlásenie hlasovať nebude, no v jeho ponímaní to znamená najväčšiu podporu Smeru-SD. Pointou ale podľa neho je, že by vláda nemala závisieť od hlasu jedného človeka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy