Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vláda Petra Pellegriniho získala dôveru a poslanci schválili Programové vyhlásenie vlády
Zdielať na

Vláda Petra Pellegriniho získala dôveru a poslanci schválili Programové vyhlásenie vlády

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanci Národnej rady v piatok a v pondelok rokovali o Programovom vyhlásení vlády. Pred poslancov predstúpilo 39, prevažne opozičných poslancov, ktorí odsudzovali najmä to, že Programové vyhlásenie vlády Petra Pellegriniho je takmer totožné s tým, ktoré predložil Robert Fico pred dvomi rokmi. V pondelok, krátko po desiatej hodine došlo k hlasovaniu o Programovom vyhlásení vlády a o vyslovení dôvery novej vláde Petra Pellegriniho.

Pellegrini sa krátko po vyslovení dôvery postavil pred novinárov a poďakoval za vyslovenie dôvery od poslancov. "Z diskusie som si zobrali aj námety opozičných poslancov, kde sa niečo racionálne a odborné zdalo," uviedol premiér. 

"Už zajtra bude mať pani podpredsedníčka vlády jasné stanovisko a jasné kroky ku kauze na východnom Slovensku týkajúcej sa zneužívania dotácií z Poľnohospodárskej platobnej agentúry. Má moju podporu a nebudem jej brániť v akýchkoľvek akciách, ktoré bude chcieť robiť v tejto veci," dodal Pellegrini s tým, že už začiatkom apríla pôjdu do menej rozvinutých častí Slovenska, kde sa budú realizovať akčné plány. Pellegrini ďalej sľúbil, že urobí všetko preto, aby krajinu dôstojne doviedol k najbližším parlamentným voľbám. 

"V prípade, že sa preukážu podozrenia, že niektorí minister môže byť zapletený reálne a s vlastným vedomím do niektorej kauzy, tak určite nejakú personálnu zodpovednosť vyvodiť budeme musieť," dodal premiér s tým, že v prípade vraždy Jána Kuciaka sa nebude snažiť zistiť podrobnosti z vyšetrovacieho spisu, no bude chcieť vedieť, že vyšetrovanie prebieha tak, ako má.

Krátko pred hlasovaním sa pred poslancov postavil Peter Pellegrini, ktorí sa ospravedlnil tým, ktorí rozpravu celé dva dni počúvali. "Nie je normálne, čo všetko tu zaznelo. Nič z vlastnej hlavy, žiadna odbornosť, prázdnota - to je obraz opozície, ktorá tak vehementne chcela prebrať moc a vládnuť tejto krajine. Chcem všetkým ľuďom tejto krajiny sľúbiť, že ak dostanem dôveru, budem robiť všetko pre to, aby Slovensko bolo dobrým miestom pre život. Urobím všetko preto, aby keď raz moja vláda skončí, na jej čelo nikdy nenastúpil uznaný daňový podvodník, človek, ktorý zneužíva moc a odpočúva, alebo človek prepojený s mafiou," uviedol Pellegrini a dodal, že predložením programového vyhlásenia vlády v totožnom znení ako pred dvomi rokmi, nikto nechcel uraziť parlament, ani si nechcel uľahčiť prácu."Chcem len pripomenúť, že ak nechceme stagnovať, je čas čo najrýchlejšie začať pracovať," dodal. 

Celé rokovanie Národnej rady sme sledovali ONLINE.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy