Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Jozef Ráž sa cíti byť dotknutý tým, že ho prezident nevymenoval za ministra
Zdielať na

Jozef Ráž sa cíti byť dotknutý tým, že ho prezident nevymenoval za ministra

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Jozef Ráž mladší je ľudsky sklamaný z toho, že nedostal poverenie riadiť ministerstvo vnútra. Tvrdí, že keďže má skúsenosti z ministerstva obrany, zvládol by viesť rezort vnútra.

Manažér Jozef Ráž, ktorého s ponukou šéfovať ministerstvu vnútra oslovil Tomáš Drucker, sa o sklamaní z nevymenovania vyjadril v rozhovore pre denník SME. Vraví, že keďže dlho pracoval na ministerstve obrany, trúfol by si aj na vnútro: "Lebo si myslím, že niektoré veci viem robiť dobre. Tým, že som bol dlho na ministerstve obrany, tak si viem predstaviť, že aj takýto rezort by som vedel prijať, ako výzvu."

Jozef Ráž mladší však nebol jediný, kto mohol zažiť pocit sklamania. Rozhodnutie prezidenta Kisku nevymenovať nových členov vlády znamenalo - minimálne dočasne - stopku aj pre ďalšie nové mená z prvého návrhu dezignovaného premiéra Petra Pellegriniho. Podľa prvého návrhu sa mal stať podpredsedom vlády pre investície a informatizáciu primátor Košíc Richard Raši, novou ministerkou kultúry krajská šéfka Smeru v Banskej Bystrici Ľubica Laššáková a novým ministrom spravodlivosti dovtedajší šéf poslaneckého klubu Most-Híd v parlamente, Gábor Gál.

Andrej Kiska nakoniec nový zoznam, na ktorom figuroval ako minister vnútra dovtedajší minister zdravotníctva Tomáš Drucker, schválil. Zdôraznil ale, že nová vláda sa okrem dôvery parlamentu bude musieť snažiť získať aj dôveru slovenskej spoločnosti: "V súčasnej atmosfére to bude ťažká úloha. Verím, že si túto zodpovednosť uvedomuje každý minister a ministerka. Ako prezident budem dbať na to, aby na túto zodpovednosť nemohli ani na chvíľu zabudnúť."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy