Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Generálna prokuratúra preverí informácie o exposlankyni Roškovej. Tá obvinenia odmieta
Zdielať na

Generálna prokuratúra preverí informácie o exposlankyni Roškovej. Tá obvinenia odmieta

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Problematické čerpanie dotácií na pôdu na východnom Slovensku nie je len vecou firiem s talianskymi majiteľmi. Reportér Andrej Bán v Denníku N zverejnil závažné podozrenia týkajúce sa regionálnych politikov Smeru. Firma bývalej poslankyne Ľubice Roškovej údajne poberá peniaze na pôdu, ktorú vôbec neobhospodáruje.

V reportáži, ktorú Andrej Bán zverejnil na Denníku N vystupujú konkrétni farmári, ktorí sa cítia byť poškodení, stretávajú sa s nátlakom a upozorňujú aj na nečinnosť polície. O prípade sa v piatok hovorilo aj v parlamente a vo vysielaní Rádia Expres sa k tomu vyjadril nový premiér Peter Pellegrini. "Je to absolútne neprípustné, to sa nesmie na Slovensku diať. Ak sa tak dialo, tak sa veľmi ospravedlňujem ľuďom, ktorí sa nedovolali pravdy. Ak by sa preukázalo, že v tom môžu mať prsty niektorí z našich regionálnych predstaviteľov strany, tak bude trvať veľmi krátko a naše stranícke štruktúry opustia."

Informácie, ktoré zverejnil Denník N preverí generálna prokuratúra, ktorá reportéra požiada o ďalšie informácie. Spojili sme sa aj s bývalou poslankyňou za Smer. Ľubica Rošková obvinenia odmieta. Tvrdí, že jej firma nikdy nečerpala dotácie, na ktoré by nemala nárok. Reportáž je vraj znôškou lží a poloprávd. "Nebudem sa zatiaľ vyjadrovať, musím si to premyslieť, lebo keby tam bola podstata a pravda, tak by som povedala, že majú pravdu. Je tam strašne veľa nepravdy a rôznych klamstiev."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy