Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rokovalo sa len niekoľko hodín, no Matoviča vykázali a Druckera skritizovali
Zdielať na

Rokovalo sa len niekoľko hodín, no Matoviča vykázali a Druckera skritizovali

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Peter Pellegrini sa v piatok postavil pred poslancov a požiadal ich o podporu pre svoju vládu. Nový kabinet potrebuje mať parlamentom odobrený vládny program, aby mohol začať pracovať. Hoci sa v piatok rokovalo len niekoľko hodín, v rokovacej sále sa nikto nenudil.

"Od svojich kolegov od prvého dňa očakávam viac ako 100 percentný výkon," uviedol premiér Peter Pellegrini. Podľa Matoviča ale k žiadnej zmene nedošlo. "Zahrali bábkové divadlo, môžeme povedať aj inak, premaľovali chobotnicu, vymenili dievčatá, slovníkom Roberta Fica," uviedol.

Pellegrini uviedol, že chce dokončiť, čo Robert Fico začal. Na konci svojho prejavu si neodpustil uštipačnú poznámku k jeho špáradlu, na ktoré v piatok reagoval aj nespokojný aktivista.

​Nová vláda ale nepriniesla novú kultúru. Igor Matovič sa pochytil s viacerými poslancami. "Vy ste stelesnené zlo. Kazíte morálku Národnej rady," povedal mu Béla Bugár. Vzápätí za sebou Matovič zabuchol dvere po čom ho Andrej Danko vykázal z rokovacej miestnosti.

Kritiky sa už dostal aj Tomáš Drucker, ktorému bolo vytknuté, že nestihol urobiť žiadnu personálnu zmenu. "Po desiatich rokoch Kaliňáka a jeho ľudí je výsledkom demoralizácia všetkých úrovní policajného zboru. Na čelo rezortu museli dať krízového manažéra, ktorý tomu ale absolútne nerozumie," uviedla poslankyňa Lucia Nicholsonová. Drucker ale avizoval, že si s policajným prezidentom Tiborom Gašparom dohodol stretnutie na pondelok. "Je pre mňa neprijateľné, aby som rozhodoval na základe žiadostí alebo požiadaviek," dodal Drucker. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy