Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Drucker vyzýva vyšetrovateľov a každého v Policajnom zbore, aby sa nebáli dodržiavať zákon
Zdielať na

Drucker vyzýva vyšetrovateľov a každého v Policajnom zbore, aby sa nebáli dodržiavať zákon

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vyzýva, aby sa policajti nebáli tvrdo odmietať akékoľvek vplývanie na vyšetrovací proces. Podľa vlastných slov sa Drucker zamýšľa nad zavedením anonymného systému nahlasovania a prešetrovania podobných udalostí.

Nový minister vnútra Tomáš Drucker vyzýva vyšetrovateľov a každého v policajnom zbore, aby sa nebáli dodržiavať zákon. "Aby sa nebáli oponovať autoritám, ktoré na nich môžu vplývať. Ja neviem, či sa to deje, alebo nedeje, ale počúvame o tom, či môže dochádzať, alebo nemôže dochádzať k ovplyvňovaniu vyšetrovania," povedal novinárom vo štvrtok po svojom vymenovaní do funkcie.

Zo zákona by sa tak podľa Druckera diať nemalo. Preto vyzýva, aby sa policajti nebáli "tvrdo odmietať akékoľvek vplývanie na vyšetrovací proces". Podľa vlastných slov sa Drucker zamýšľa nad zavedením anonymného systému nahlasovania a prešetrovania podobných udalostí. "Nechcem vytvárať oportunizmus v silových zložkách, aby kto s kým súťažil o nejaký vplyv. Je veľmi dôležitá stabilita v Policajnom zbore," zdôraznil.

Minister zároveň vyjadril vôľu stretnúť sa spolu s premiérom Petrom Pellegrinim s organizátormi protestov "Za slušné Slovensko". "Hľadáme čo najskorší termín, pravdepodobne to bude v pondelok," povedal. Stretnutie má tiež naplánované s aktuálnym prezidentom Policajného zboru Tiborom Gašparom. "Určite sa sním chcem stretnúť v čo najkratšom čase, už som s ním krátko hovoril," povedal Drucker s tým, že nechce pod vplyvom tlaku, bez toho aby mal dôkazy a argumenty, "stínať hlavy". "Ale rozumiem, nie som hluchý ani slepý, aká je atmosféra," zdôraznil.

Podľa Druckera je momentálne kľúčová príprava legislatívy o výbere a voľbe nového prezidenta Policajného zboru. "Čím už je determinované, že v prípade čo najkratšieho času, verím, že v priebehu niekoľkých mesiacov dôjde k novému výberu policajného prezidenta," dodal.

Vymenovanie novej vlády Petra Pellegriniho sme vysielali naživo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy