Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chceme vládu, ktorej budeme môcť veriť, žiada prezident Kiska
Zdielať na

Chceme vládu, ktorej budeme môcť veriť, žiada prezident Kiska

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska, ktorý uplynulý týždeň poveril Petra Pellegriniho zostavením vlády, mu podľa svojich slov na rokovaní objasnil, aké sú očakávania od novej vlády. Pellegrini nastúpi na miesto Roberta Fica, ktorý vo štvrtok prezidentovi odovzdal svoju demisiu.

"Slovensko potrebuje nepolarizujúcu vládu. Vládu, v ktorej budeme môcť každému členovi veriť, že urobí všetky kroky na rýchle vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej," uviedol prezident na svojom facebookovom statuse. 

"Len takáto vláda sa môže usilovať o dôveru moju a potom o dôveru Národnej rady a verejnosti," dodal prezident a uviedol, že v tejto súvislosti je pripravený dôsledne využívať všetky ústavné právomoci hlavy štátu.

Definitívne mená nových ministrov v plánovanej vláde Petra Pellegriniho stále nie sú známe

Poslanec Gábor Gál zo strany Most- neprezradil,  či bude novým ministrom rezortu spravodlivosti. Na otázku či nahradí Luciu Žitňanskú ale nepovedal nie.

Čo sa týka rezortu kultúry, tam sú v hre dvaja kandidáti na nového ministra, poslanci Erik Tomáš a Dušan Jarjabek.  "Ak by takáto oficiálna ponuka prišla, tak potom by som sa k nej samozrejme vyjadril," uviedol Erik Tomáš. Dušan Jarjabek ale uviedol, že o takejto funkcii ani neuvažuje. Svoje pôsobenie vidí v inej oblasti. "Mám niekoľko medzinárodných koncertov, teda koncertov v zahraničí, ktoré by som chcel akceptovať. Samozrejme mám nejaký záväzok ohľadom písania, čo by som chcel spracovať," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy