Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďalší Vadala vo väzbe. Súd v Trebišove rozhodol o Sebastianovi Vadalovi
Zdielať na

Ďalší Vadala vo väzbe. Súd v Trebišove rozhodol o Sebastianovi Vadalovi

Archívna reportáž

TREBIŠOV / Súd v Trebišove rozhodol o väzbe brata Antonina Vadalu, Sebastiana, ktorého zadržali v piatok. Podľa informácií televízie JOJ z policajného prostredia nejde o skutok, ktorý súvisí s mafiánskymi podozreniami jeho brata Antonina.

Rozhodovanie o tom, či Sebastian Vadala pôjde do väzby, trvalo asi dve hodiny. Výsledok ho ale zrejme nepotešil. "Sudca okresného súdu v Trebišove na neverejnom zasadnutí vyhovel návrhu prokurátora a vzal obvineného Sebastiana V. do väzby," uviedla hovorkyňa krajského súdu v Košiciach Anna Pančurová.

Podľa informácií TV JOJ ho policajná eskorta previezla z Trebišova do Košíc. Dôvodom väzby je obava z úteku a ovplyvňovania svedkov.

Sebastiano Vadala čelí obvineniu pre nebezpečné vyhrážanie a výtržníctvo. Skutok sa údajne stal ešte minulý rok v septembri a nesúvisí s drogovými podozreniami, ktorým čelí jeho brat Antonino Vadala.

V novembri roku 2017 si mal vybavovať osobné účty s taxikárom, motívom mala byť žiarlivosť. "Podľa obvinenia mal poškodeného opakovane napadnúť a vyhrážať sa mu zabitím.V jednom prípade ho škrtil a v druhom ho viackrát udrel päsťou do tváre, s tým, aby dal pokoj jeho priateľke," povedal hovorca krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

Na rozhodovaní o väzbe sa zúčastnil aj tlmočník, aby sa žiadna zo strán nemohla vyhovoriť na nezrozumiteľnosť súdu. 

"Obvinený podal proti okresnému súdu sťažnosť. Sťažnosť podal aj prokurátor," povedal Filičko. Sťažnosť nemá odkladný účinok, Sebastiána tak previezli do väznice v Košiciach.

Vo väzbe sa nachádza aj jeho brat Antonino Vadala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy