Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Marcová schôdza NR SR skončila. Karty sú hodené, uviedol Jarjabek
Zdielať na

Marcová schôdza NR SR skončila. Karty sú hodené, uviedol Jarjabek

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Aktuálna politická situácia sa odrazila na fungovaní parlamentu. Vládni poslanci síce hlasovali jednotne tak, ako doteraz, celá marcová schôdza sa však odohrala za necelé dva dni. Všetci čakali ako sa dohodnú šéfovia vládnych strán.

Schôdze parlamentu zvyknú trvať dva až tri týždne. V posledných dňoch pod vplyvom udalostí sa celý program vyčerpal za jeden a pol dňa. Opozičná SaS už na začiatku schôdze povedala, že sa nebude zúčastňovať na rokovaní a stiahla svoje návrhy zákonov. Liberáli časť rokovania presedeli na balkóne, kde zvyčajne sledujú rokovanie hostia. "Za tohto stavu je maximálne nekorektné a neseriózne prijímať ešte nejaké legislatívne normy," vyjadril sa k situácii Ľubomír Galko (SaS)

Keďže od rána sa čoraz častejšie hovorilo o predčasných voľbách, aj iné opozičné zoskupenia odsunuli svoje návrhy zákonov na inokedy. "Ak ľudia budú rozhodovať nanovo, tak je spravodlivé počkať, ako ľudia rozhodnú a potom dať priestor novozvoleným poslancom, aby rozhodli aj o týchto zákonoch," povedal Milan Krajniak, poslanec NR SR (Sme rodina).

Vládni poslanci disciplinovane hlasovali aj o jedenástej, aj o sedemnástej prebratých bodoch programu. Avšak počas celého dňa poslanci čakali najmä na prípadnú dohodu predsedov koaličných strán. "Karty sú hodené a v tejto chvíli sa hovorí o tom, že predčasné voľby s najväčšou pravdepodobnosťou budú," vyjadril sa k situácii Dušan Jarjabek, poslanec NR SR (Smer-SD). Poslanec Jaroslav Paška (SNS) dodal: "Máme ešte čas na to, aby rokovali a stále je možnosť hľadať alternatívy riešenia súčasnej politickej situácie."

Podľa pôvodných plánov by mala ďalšia riadna schôdza parlamentu mala byť od 9. mája. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy