Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Neustále diskutujeme o situácii a o tom, ako ju riešiť, povedal Andrej Danko. Nevylúčil ani diskusie o výmene premiéra
Zdielať na

Neustále diskutujeme o situácii a o tom, ako ju riešiť, povedal Andrej Danko. Nevylúčil ani diskusie o výmene premiéra

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Neustále prebiehajú rokovania koaličných partnerov. Predseda SNS, Andrej Danko sa vyjadril k situácii a dáva dôraz na to, že v súčasnej dobe je potrebná jednota medzi straníckymi partnermi.

Predseda strany SNS uviedol, že vyjadrenie Bélu Bugára nevníma ako ukončenie vlády. Podľa neho sa jedná skôr o odkaz, že keďže nie je možná rekonštrukcia podľa predstáv koaličnej strany Most-Híd, navrhujú predčasné parlamentné voľby. 

Koaličné strany sa spoločne zhodli na tom, že nechcú, aby došlo k vytvoreniu úradníckej vlády. Otázne naďalej zostáva, ako sa situácia vyvinie ďalej, čiže kedy by mali byť voľby a rovnako aj aká vláda by bola následne vytvorená. 

Otázka rekonštrukcie vlády ešte stále nie je uzavretá a koaliční partneri naďalej zvažujú aj túto možnosť. "Keď som sa pýtal na predstavu rekonštrukcie vlády, s ktorou by bol spokojný aj pán prezident, tak som konkrétnu odpoveď nedostal," uviedol Andrej Danko.

Predseda SNS vníma aj situáciu a odkazy demonštrantov a koaličných partnerov, avšak niektoré z vyjadrení sa mu zdajú nedostatočné. Preto v najbližších dňoch budú rokovania pokračovať, až pokiaľ nedôjde k definitívnemu pádu vlády. "Neustále diskutujeme o situácii a rôznych variantoch, ako ju riešiť.  Ale dovoľte mi mať nejaké tajomstvá v situácii, kedy sa možnosti stále prerokovávajú," povedal predseda SNS.

Primárne by podľa predsedu SNS, Andreja Dnaka bolo nevyhnutné sa ujednotiť na tom, či je možné pokračovať ďalej v takom zložení, aké má momentálne koalícia. Poslanci zároveň rokujú o výmene premiéra, ale názory na túto tému sa líšia a ohľadom tejto problematiky sa situácia neposunula. "Nemyslím si, že ešte existuje oblasť, ktorú by sme nepreberali," dodal Danko. Celú situáciu je podľa predsedu SNS nevyhnutné vnímať ako proces, v ktorom najprv musí prísť k rozpadu vlády a až potom je možné sa dohadovať o rekonštrukcii alebo nahrádzaní premiéra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy