Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rokovať o predčasných voľbách budeme, ale až keď padne vláda, tvrdí Danko
Zdielať na

Rokovať o predčasných voľbách budeme, ale až keď padne vláda, tvrdí Danko

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda strany SNS Andrej Danko reagoval na sociálnej sieti k rozhodnutiu strany MOST-HÍD, ktorá po rokovaní Republikovej rady navrhuje predčasné voľby. Strana SNS bude o tom rokovať až vtedy, keď bude vláda nefunkčná.

Andrej Danko akceptuje rozhodnutie koaličného partnera Mostu-Híd, ktorému už rekonštrukcia vlády nestačí. "Slovenská národná strana vníma, že koaličný partner nepovažuje demisiu ministra vnútra za dostatočnú," povedal predseda strany. 

Predsedníctvo strany ho zaviazalo rokovať o predčasných voľbách, ale až vtedy, ak dôjde k pádu vlády, respektíve jej nefunkčnosti, prípadne k nefunkčnosti koalície. "Preto sú akékoľvek úvahy o stanovení termínu nových volieb nateraz predčasné," dodal Andrej Danko.  

Po niekoľkohodinovom rokovaní strana Most-Híd dospela k záveru, že predčasné voľby sú jedinou možnosťou ako utíšiť politickú krízu. Zároveň predseda strany potvrdil, že pozície ministrov sa nezmenia v prípade predčasných volieb. "Ak dôjde k dohode o predčasných voľbách, ministri zostanú na svojich pozíciách a rovnako aj ministerka Žitňanská." Podľa neho by predčasné voľby a súčasná situácia nemala byť nápomocná týmčo zneužívajú vraždu Jána Kuciaka a ani pomáhať tým, čo sa boja o svoj post. ​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy