Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pellegrini vylúčil záujem o podporu ĽSNS: Nebudeme visieť na šnúrkach Kotlebových trenírok
Zdielať na

Pellegrini vylúčil záujem o podporu ĽSNS: Nebudeme visieť na šnúrkach Kotlebových trenírok

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA – Strana Smer-SD sa v žiadnom prípade nebude v parlamente opierať o podporu poslancov Ľudovej strany Naše Slovensko. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to dnes vyhlásil podpredseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD).

Jeho strana sa podľa neho pokúsi udržať stabilitu vlády a koaličnému partnerovi Most-Híd, ktorý požaduje odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka z funkcie, dá takú ponuku, ktorá túto stabilitu zaručí. „Ak sa to nepodarí, nebudeme visieť na šnúrkach Kotlebových trenírok. Je to nepredstaviteľné,“ vyhlásil Pellegrini. Zároveň dodal, že stabilita vlády je prioritou a jednotlivci v takomto prípade musia „ísť bokom“.

Poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO) v tejto súvislosti dodala, že Most-Híd síce žiada len hlavu Kaliňáka, no to už ale nestačí. Policajný prezident Tibor Gašpar musí podľa nej odísť tiež, lebo je rodinne napojený na oligarchov. Dodala, že odísť by mala celá vláda tak, ako to v piatok žiadali desaťtisíce demonštrantov na uliciach slovenských miest. Zároveň však zdôraznila, že zmena vlády sa môže udiať jedine v parlamente, čím reagovala na vyhlásenia premiéra Roberta Fica, že opozícia usiluje o štátny prevrat. „Situácia je taká, že kozmetická úprava vlády nestačí, ľudia stratili dôveru v inštitúcie a vo vládu a volajú po jej páde,“ vyhlásila Remišová a pripomenula, že parlamentná opozície už dáva návrh na odvolanie Fica v parlamente.

Pellegrini ocenil pokojný a slušný priebeh piatkových zhromaždení. „Nie je to nič príjemné sledovať takú atmosféru, napriek tomu nebránime slobode slova, lebo za to by som sa hanbil,“ vyhlásil. Na záver zdôraznil, že vláda aj polícia urobí všetko preto, aby chytila páchateľov vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Remišová uzavrela, že vyšetrenie vraždy je aj v záujme opozície, „ľudia ale hovoria, že na to treba zmenu“.

Pozrite si súvisiace archívne reportáže:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy