Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rohatý výtržník. Dva týždne behal po slobode, napokon ho dostal vlastný odraz v zrkadle
Zdielať na

Rohatý výtržník. Dva týždne behal po slobode, napokon ho dostal vlastný odraz v zrkadle

BRNO / Nemal problém preskakovať ploty, aj autá. Preštrikoval sa aj cez frekventovanú cestu. Dva týždne sa nenechal chytiť. Mal ale jednu slabinu - cap kamerunský sa rád na seba díval v jednej zrkadliacej ploche a pravidelne sa tam vracal. Policajti si tam na neho jednoducho počkali.

Cap kamerunský sa rozhodol užiť si slobodu. Aj sa mu to dosť dlho darilo a bol v podstate nedostihnuteľný. Až kým nedoplatil na vlastnú márnivosť. Pravidelne sa vracal na jedno miesto - "obdivovať sa" v obraze sklenených dvier, píše portál Blesk.cz. Tam si na neho počkali policajti a odchytili ho. "Cap behal medzi domami a miestnym obyvateľom vnikal do záhrad. Počínal si veľmi šikovne a obratne. Sotva niekomu vbehol na pozemok, vzápätí prekĺzol inou cestou von, prípadne preskakoval aj vysoké ploty a kapoty zaparkovaných áut. Svedkovia ho nedokázali zadržať ani sledovať," povedal o divokom capovi hovorca brnenskej Mestskej polície Jakub Ghanem.

Hoci cap nepredstavoval zásadnú hrozbu pre ľudí, mohol svojim nevypočítateľným správaním ohroziť premávku, spôsobiť nehodu, ale aj privodiť si smrť. Mestskí policajti ho preto začali sledovať a vypozorovali, že cap má istý rituál. Potom, čo absolvoval obvyklý okruh mestskou časťou, zastavil sa pri konkrétnych dverách rodinného domu. Tie majú zrkadlovú fóliu.

Policajti o jeho prítomnosti informovali odchytovú službu, ktorej veterinár dodal uspávaciu strelu. Tá capa uspala a nijako mu pritom neublížila. "Keď cap zaspal v burine neďaleko železničného násypu, previezla ho hliadka k špecialistovi. Ten mu pripravil dobre zabezpečený výbeh. Majiteľ zvieraťa zatiaľ nie je známy," uzavrel Ghanem.

Pozrite si archívnu reportáž o inej koze, ktorá narobila škody:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy