Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mužovi sa uľútostilo kamaráta, ktorý platil veľa za opravy auta. Tak mu ho podpálil
Zdielať na

Mužovi sa uľútostilo kamaráta, ktorý platil veľa za opravy auta. Tak mu ho podpálil

Archívna reportáž

BRNO / Pomoc si nepýtal, aj tak ju dostal. Mladý muž z Brna sa rozhodol, že už nebude mlčky sledovať, ako jeho kamarát vráža peniaze do neustálych opráv svojho auta. Jeho riešenie ale bolo skutočne neštandardné.

Kamarátovi vraj dohováral, aby už do večne pokazeného auta neinvestoval, no ten nepočúval, píše portál idnes.cz. A tak sa mladý Brňák rozhodol, že to vezme do vlastných rúk. Spolu s kumpánom vzali kanister benzín a zápalky a rozhodli sa pre krátky proces. Auto celé horľavinou poliali a zapálili, no intenzita plameňa ich zaskočila. "Až dosiaľ išlo všetko podľa plánu. Rýchlosť horenia ale podpaľača zaskočila, z miesta rýchlo zmizol s ohorenou bundou aj fúzmi," povedal policajný hovorca Pavel Šváb.

Tento nevídaný prípad by azda ostal aj utajený, rýchlo unikajúce auto v záhradkárskej kolónii ale upútalo pozornosť policajnej hliadky, ktorí sa rozhodli vozidlo skontrolovať. "Zápach benzínu a ohorenú bundu sa snažila posádka maskovať príbehom o kontrole motorky a dolievaní paliva. To sa už ulicou k podpálenému auto ponáhľali hasiči a obaja výtržníci sa napokon k činu priznali," povedal Šváb.

Obaja muži sú podozriví z poškodenia cudzej veci. Škodu už ale majiteľ uhradil a tak možno napokon vyviaznu bez trestu.

Pozrite si archívne reportáže o podpaľačských prípadoch zo Slovenska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy