Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Slovenský premiér Robert Fico stojí pred hamletovskou otázkou
Zdielať na

Slovenský premiér Robert Fico stojí pred hamletovskou otázkou

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Robert Fico stojí pred vážnou otázkou - odvolať či neodvolať Roberta Kaliňáka. Len pred hodinou mu Bugárov Most-Híd jedoznačne odkázal - Robert Kaliňák by viac nemal byť ministrom vnútra. Most teraz ministrovi dáva čas, je ale možné, že zotrvanie Kaliňáka spôsobí odchod niektorých poslancov do opozície.

4 a pol hodiny čakali novinári na výsledok rokovania rozšíreného predsedníctva Mostu spolu s poslaneckým klubom tejto strany, nakoniec sa Béla Bugár pred médiá postavil: "Pretrváva názor, že minister vnútra by mal odstúpiť." 

Bugárovci ale Robertovi Kaliňákovi dávajú na odchod čas, nikto ale nechce odpovedať aký je konečný termín. "Nebudeme čakať rok," tvrdí Bugár.

"Ak Bugárovi naozaj záleží na tom, aby to bolo rýchlo a nezávisle vyšetrené, musí povedať, že už zajtra tam Kaliňák nesmie byť. A nie dávať čas. Koľko to má byť? Mesiac? Dva? Tri mesiace?" vyjadril sa na túto tému Igor Matovič.

Často skloňovaný pád vlády je podľa Bugára nepravdepodobný: "Ja si nemyslím, že by bolo potrebné obetovať aj vládu." Matovič tieto slová nazval biznisom: "Biznis je viac ako ľudské životy."

Ešte stále vôbec nie je isté, či ministerka spravodlivosti ostane vo svojej funkcii. A či okrem Lucie Žitňanskej neodíde aj časť poslancov Mosta. Napríklad poslanec Ján Skulík už avizoval, že si zotrvanie vo vládnej koalícii nevie za takýchto okolností predstaviť. "Aby vyšetrovanie bolo dôveryhodné a nezávislé je potrebné rozšíriť vyšetrovací tím a dá sa povedať namontovať do toho tímu medzinárodných vyšetrovateľov," hovorí Bugár

Robert Kaliňák sa na margo vyšetrovania vyjadril prostredníctvom sociálnych sietí.

Či bude na výzvu Bélu Bugára reagovať, zatiaľ nevedno. Zatiaľ nereaguje ani Úrad vlády, kde dnes tri a pol hodiny rokovala koaličná rada aj za účasti Lucie Žitňanskej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy