Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyšetrovatelia sa vrátili na miesto činu. Dom potom zapečatili
Zdielať na

Vyšetrovatelia sa vrátili na miesto činu. Dom potom zapečatili

VEĽKÁ MAČA / V súvislosti so smrťou novinára Jana Kuciaka a jeho priateľky polícia nezasahovala iba na východe krajiny. Vyšetrovatelia boli aj v ich dome vo Veľkej Mači, kde v nedeľu objavili ich telá. O mladom páre hovorili aj susedia.

Na miesto činu sa ešte aj vo štvrtok vrátili policajti. Dom následne opäť zapečatili. Pohybovali sa nielen na poschodí, ale aj v suteréne a prehľadávali tiež priľahlú budovu na dvore. Veci, ktoré v dome zaistili, odniesli v igelitovom vreci. Čo bolo jeho obsahom zatiaľ nevedel konkretizovať ani policajný prezident Tibor Gašpar na tlačovej besede, ktorá sa konala popoludní v Košičiach.

Obyvatelia Veľkej Mače Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu veľmi dobre nepoznali, bývali tam krátko. Podľa vyjadrení boli ale veľmi slušní. "Bývali tu od leta, alebo kedy to kúpili. Zdržovali sa viacmenej vnútri. Sem tam sa stretli s nejakými susedmi, ale neviem," vraví obyvateľ obce. 

Pred ich domom, kde sa tragédia stala horí množstvo sviečok. Ľudia k múru položili aj kvety a fotografiu. Vyšetrovatelia stále pracujú s niekoľkými verziami, čo sa mohlo v osudný deň stať. Podľa včerajšieho vyjadrenia policajného prezidenta motív vraždy najpravdepodobnejšie súvisí s novinárskou prácou Jána Kuciaka.

NAKA medzitým zasahovala na východnom Slovensku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy