Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kiskovi predchodcovia mu radia menej počúvať svojich radcov
Zdielať na

Kiskovi predchodcovia mu radia menej počúvať svojich radcov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska si v utorok pozval svojich dvoch predchodcov, a to Rudolfa Schustera a Ivana Gašparoviča. Medzi prezidentmi vládla uvoľnená atmosféra. Rudolf Schuster si doberal nielen prezidenta, ale aj Ivana Gašparoviča. Obaja ale súčasnej hlave štátu uštedrili výčitky aj poučenia.

Rudolf Schuster na obede Andrejovi Kiskovi trochu vytkol udeľovanie vyznamenaní pri príležitosti 25. výročia samostatnej Slovenskej republiky. Podľa neho malo udeľovanie vyzerať inak, slovo mala mať aj vláda. Na druhej strane by podľa Schustera mala vláda viac počúvať opozíciu. "Mali by sme byť v parlamente, ale aj mimo neho trochu tolerantní voči sebe. Tá opozícia je na to, aby kritizovala," uviedol. 

​Ivan Gašparovič poznamenal, že za jeho čias boli medzi prezidentom, Robertom Ficom a predsedom národnej rady iné vzťahy. Kiskovi tiež radil menej počúvať svojich poradcov. "Ak nefunguje spolupráca medzi parlamentom, prezidentom a vládou, tak to nemôže byť dobré. Nesúhlasím s pánom prezidentom v jednej veci, keď hovorí, že Slovensko je mafiánsky štát," uviedol Gašparovič. 

Andrej Kiska poprial obom bývalým prezidentom Slovenska zdravie a ocenil, že sa im darí udržiavať tradíciu spoločného obeda. Na otázku, či sa ho jeho predchodcovia pýtali na budúcu kandidatúru odpovedal: "Nie, nepýtali sa ma. Tak ako som povedal, najneskôr do septembra svoje vyjadrenie dám. Dostal som novú energiu, no vyjadrenie bude najneskôr do septembra."

Tlačový brífing prezidenta Andreja Kisku s bývalými prezidentmi Slovenskej republiky Rudolfom Schusterom a Ivanom Gašparovičom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy