Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Minister financií Kažimír hovorí, že Smer otvoril okná a začína vetrať
Zdielať na

Minister financií Kažimír hovorí, že Smer otvoril okná a začína vetrať

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Aj keď premiér stále hovorí o víťazstve v župných voľbách, Smer zrejme pristúpi k zmenám. Úzke stranícke vedenie rokovalo aj v stredu, krátko po tom, ako z Úradu vlády odišli ministri iných strán. Stále nie je isté, kto si udrží stranícku a kto ministerskú funkciu.

Rokovanie vedenia Smeru sa skončilo pred 17. hodinou, ktoré takpovediac pokračovalo po rokovaní ministrov a vlády. Ministri za Smer postupne odchádzali a s premiérom, vedúcim kancelárie a s najvyšším vedením Smeru zostal Ján Richter ako generálny manažér a rozprávali sa štyri hodiny. Po stretnutí Richter nedokázal jednoznačne odpovedať, či zostane alebo nezostane ministrom práce. V rámci akejsi sebareflexie strany sa hovorí o tom, a potvrdil to aj minister Richter, že by sa mala posilniť pozícia generálneho manažéra strany a tú zastáva práve Ján Richter. 

Hovorí sa o tom, že niektorí ministri mali ponúknuť svoju funkciu. Veľmi neochotne potvrdili, že funkciu ponúkli. Najotvorenejšie o tom hovorí minister Maďarič. Hovorí, že v Smere sú  jednoznačne nevyhnutné niektoré kroky, že by sa mal vysporiadať s personálnymi zmenami, aby nešiel cestou HZDS. Minister financií Kažimír zároveň hovorí o tom, že v Smere otvorili okná a začína sa vetranie, ale ministri nechcú byť otvorení a hovoriť príliš nahlas. Medzi tými, ktorí ponúkli svoju funkciu bol aj minister Robert Kaliňák, ale on sa zo svojej funkcie rozhodne nechystá. Začiatkom decembra čaká Smer snem, v ktorom si budú voliť nanovo podpredsedov strany. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy