Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Minister kultúry Marek Maďarič ponúkol vedeniu Smeru svoju abdikáciu
Zdielať na

Minister kultúry Marek Maďarič ponúkol vedeniu Smeru svoju abdikáciu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister kultúry Marek Maďarič ponúkol vedeniu Smeru-SD svoju abdikáciua na podpredsedu strany. Ako dôvod uviedol, že nevie, či ešte dokáže byť platným členom vedenia.

Informáciu priniesol Denník N, ktorý uvádza, že Maďarič zatiaľ nespresnil, či bola jeho abdikácia prijatá. "Nehovoril som o menách, okrem vlastného, keďže som ponúkol možnosť svojej abdikácie na funkciu podpredsedu strany. Túto abdikáciu som ničím nepodmieňoval a vzťahuje sa najmä k môjmu pocitu, či dokážem byť ešte dostatočne platným členom vedenia," uviedol minister kultúry. 

Na informáciu reagoval predseda strany Smer-SD Robert Fico v stanovisku: "Predseda vlády a predseda strany SMER – SD Robert Fico si váži krok podpredsedu strany Mareka Maďariča ako aj ďalších podpredsedov, ktorí všetci pred nastávajúcim snemom strany ponúkli svoje funkcie. Považuje to za prejav vysokej politickej kultúry. Zároveň vyjadruje plnú dôveru všetkým podpredsedom strany, s ktorými má záujem na ďalšej spolupráci."

Maďarič už dávnejšie vyjadril názor, že by mal z funkcie odísť súčasný minister vnútra Róbert Kaliňák. K personálnym zmenám sa vyjadril aj podpredseda strany Peter Pellegrini. Vo svojom stanovisku Maďarič uviedol, že sa vedenie strany zaoberalo situáciou po župných voľbách. Na stretnutí vedenia apeloval na potrebu zmien na viacerých úrovniach strany Smer-SD. 

Na povolebnú situáciu zareagoval premiér Robert Fico ako predseda strany Smer-SD tým, že by bol rád, ak by mal viac županov i viac poslancov v jednotlivých regiónoch, no situáciu berie takú aká je. Premiér tiež uviedol, že je zvedavý, ako sa opozícia zhostí svojej úlohy a zodpovednosti, ktorú v krajoch dostali. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy