Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Po domovej prehliadke zadržali 6 osôb, vznikla škoda milión eur
Zdielať na

Po domovej prehliadke zadržali 6 osôb, vznikla škoda milión eur

BRATISLAVA/DUNAJSKÁ STREDA / Tri domové prehliadky, šesť obvinených osôb, zaistené desiatky dôkazov, počítačov, mobilných telefónov a finančná škoda vo výške približne milión eur. To je bilancia akcie colníkov z Kriminálneho úradu finančnej správy.

Počas domových prehliadok zadržali pracovníci Kriminálneho úradu finančnej správy šesť osôb podozrivých z porušovania colných predpisov. Boli zapojené do nelegálnej výroby, distribúcie a predaja cigariet na Slovensku a okolitých štátov. 

Akcia nadväzuje na kontroly zo septembra 2016 a februára 2017, počas ktorých zaistili viac ako 3 000 000 kusov nelegálne vyrobených cigariet, približne 700 kilogramov tabaku, komponenty na výrobu cigariet, pásky a mnoho ďalších vecí.  "Zadržané osoby svojou nelegálnou činnosťou spôsobili štátu škodu vo výške 1 milión eur. Osoby sme zadržali a bude spracovaný návrh na ich väzobné stíhanie," uviedla hovorkyňa Finančnej správy. 

 Nachádzajú sa v cele predbežného zadržania, vyšetrovateľ bude podávať návrh na väzbu. Hrozí im trest odňatia slobody na tri až osem rokov pre trestný čin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. 

Koncom mája colníci zadržali dodávku plnú pašovaných cigariet. Pozrite si reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy