Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Za európske peniaze bude o rok študovať 900 000 študentov. Menej peňazí pôjde na migráciu
Zdielať na

Za európske peniaze bude o rok študovať 900 000 študentov. Menej peňazí pôjde na migráciu

Google News Button Sledovať správy

BRUSEL / Rozpočet Európskej únie na budúci rok sa dostal do finále. Migrácia utečencov nás už bude stáť menej peňazí, a naopak prilepšia si hlavne programy pre študentov.

Rozpočet Európskej únie na budúci rok už podporili takmer všetky frakcie v Európskom parlamente, a tak je jeho schválenie viac menej iba formalitou. Zo stošesťdesiatmiliárd eur v záväzkoch a približne 145 miliárd v platbách zhltne najviac poľnohospodárska politika. 

Migráciu sme už podľa Bruselu zvládli, Shengen sa posilnil, a preto pôjde do tejto oblasti menej peňazí. Naďalej sa ale bude pokračovať v programe záruky pre mladých, čo znamená, že ľuďom do 29 rokov po škole budú musieť ponúknuť pracovné miesto. Posilní sa aj program Erasmus plus. Za európske peniaze tak bude môcť na budúci rok študovať približne 900 000 študentov v zahraničí. 

Podľa europoslancov môžeme na budúci rok hovoriť o silnom rozpočte, pretože do neho bude prispievať ešte stále aj Británia. Po jej odchode sa už ale Európska únia nevyhne škrtom vo viacerých oblastiach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy