Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poliačik a Sulík sa rozišli v dobrom. Spoluprácu v budúcnosti nevylučujú
Zdielať na

Poliačik a Sulík sa rozišli v dobrom. Spoluprácu v budúcnosti nevylučujú

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Strana Sloboda a Solidarita praje odchádzajúcemu členovi Martinovi Poliačikovi veľa úspechov v ďalšej politickej práci a potvrdzuje, že poslanec NR SR opúšťa rady SaS. Ten na tlačovej konferencii uviedol, že za to mohla nekonkretizovaná udalosť, ktorá sa odohrala ešte pred istým časom. Napriek tomu sa so stranou lúči v dobrom.

"Príbeh SaS je úspešným príbehom, no s dnešným smerovaním strany sa už neviem stotožniť. Kvôli názorovým rozporom pre mňa už nie je možné SaS reprezentovať. Po posledných voľbách vnímam, že rastie chuť po alternatíve voči slovenskej vláde," uviedol Poliačik na úvod tlačovej konferencie. 

"Napriek tomu, že s ním po ľudskej stránke vychádzam nadmieru dobre, videl som často, že pri niektorých témach trpí. Myslím si, že aj strane SaS aj Martinovi bude lepšie po odchode. Chcel by som ubezpečiť všetkých našich voličov, že odchodom Martina Poliačika sa SaS neštiepi," uviedol pre voličov Sulík a na pondelok avizoval predstavenie reformy k problému sociálne vylúčených spoločenstiev. 

Sulík tiež potvrdil, že SaS nebude požadovať, aby Poliačik vrátil svoj mandát a avizoval, že za jeho miesto už majú náhradu. Nikoho však nekonkretizoval. "My sme vždy boli a stále sme stranou, v ktorej si každý člen môže povedať svoj názor," tvrdí Sulík. Ocenil, že odchod Poliačika je kultivovaný. O ďalších odchodoch zo strany ale Sulík nevie. Diskutuje sa aj o tom, že by mal Poliačik prestúpiť do strany Progresívne Slovensko. To zakladajúci, no dnes už bývalý člen SaS nepotvrdil. Potvrdil ale, že sa o tom s členmi strany rozpráva. 

Svetonázorový stret

Martin Poliačik medzi dôvody, ktoré sú za jeho odbochom uviedol rozdielnosť názorov a svetonázorové strety. "Čo sa zmenilo je naliehavosť  novej civilizačnej definície krajín ako je Slovensko a regiónu, v ktorom Slovensko je. Je to pre mňa tak dôležitá vec, že (o rozporoch v názoroch) hovorím ako o svetonázorovom strete," uviedol Poliačik.

"Scenárom pre Slovensko je ostať dobre spravovanou krajinou v zjednotenej a silnej Európe. Slovensko dobre spravovanou krajinou nie je, pretože tu vládnu ľudia, ktorí tu vládnu. Európa má problémy a dôvod, prečo chcem na tomto pracovať je, že tento scenár je ohrozený a vyhodnotil som ako lepšie robiť to mimo SaS," tvrdí Poliačik. Spoluprácu v budúcnosti so Sulíkom, respektíve so stranou SaS Poliačik nevylúčil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy